Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουρκία: Νεκρό μέλος του PKK έπειτα από συγκρούσεις με Τούρκους αστυνομικούς
Τουρκία: Νεκρό μέλος του PKK έπειτα από συγκρούσεις με Τούρκους αστυνομικούς

Τουρκία: Νεκρό μέλος του PKK έπειτα από συγκρούσεις με Τούρκους αστυνομικούς

Ένα φερόμενο μέλος του Εργατικού τος του () σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης στο (νότια Τουρκία), γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες ασφαλείας σήμερα.

Μάχες ξέσπασαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στο όταν νεαροί που πιστεύεται ότι ήταν μέλη του άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών, που είχαν σπεύσει στην περιοχή προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο που είχαν καταλάβει μαχητές.

Το , ένας άνδρας ηλικίας 40 ετών, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών διευκρίνισαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ άλλος ένας άνδρας, ηλικίας 29 ετών, τραυματίστηκε.

Στο περιθώριο των συγκρούσεων, περισσότεροι από 200 άνθρωποι διαδήλωσαν στους ς του Ντιγιάρμπακιρ για να διαμαρτυρηθούν για την κλιμάκωση της βίας, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ένας επικεφαλής του PKK από την πλευρά του απείλησε σήμερα την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση της Τουρκίας ότι θα «πληρώσει βαρύ τίμημα» εάν συνεχίσει τις επιχειρήσεις της εναντίον των Κούρδων, στον απόηχο του θανάτου του μέλους της οργάνωσης στο Ντιγιάρμπακιρ.

«Το AKP ( Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) διέπραξε ένα σφάλμα κι θα πληρώσει βαρύ τίμημα» δήλωσε σε ένα κουρδικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Μουράτ Καραγιλάν, ηγέτης των Κούρδων ανταρτών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Firat.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση