Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουρκία: Αιματηρές συγκρούσεις στο Ντιγιάρμπακιρ
Τουρκία: Αιματηρές συγκρούσεις στο Ντιγιάρμπακιρ

Τουρκία: Αιματηρές συγκρούσεις στο Ντιγιάρμπακιρ

Σύμφων με όσ μεταδίδουν τα τουρκικά και τα κουρδικά μέσα ενημέρωσης, το απόγευμα της Πέμπτης, στο κέντρο της μεγαλύτερης κουρδικής πόλης της ς δυνάμεις του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος συγκρούονται με τις δυνάμεις της ς.

Για πρώτη φορά ύστερα από καιρό, δυνάμεις ανταρτών έχουν κατέβει στο κέντρο του και ανταλλάσσουν πραγματικά πυρά με την αστυνομία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ξεκίνησαν όταν οι κουρδικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ένα όχημα αστυνομίας, το οποίο βρισκόταν στο κέντρο του για να ελέγξει την κίνηση και την κυκλοφορία. Η επίθεση άφησε πίσω της ένα νεκρό αστυνομικό που είχε δεχτεί πυρά στο κεφάλι και ακόμη ένα συνάδελφό του σοβαρά τραυματισμένο.
Αυτή την στιγμή, οι και η ανταλλαγή πυρών συνεχίζονται στο κέντρο του τιγιάρμπακιρ, με την αστυνομία να ζητά βοήθεια από την υπηρεσία και ένα ελικόπτερο. Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νέους τραυματισμούς.
Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι η κουρδική πλευρά επιτίθεται στην τουρκική αστυνομία για να εκδικηθεί για την αιματηρή, πολύνεκρη επίθεση στο Σούρουτς.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση