Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουρκία: Δύο πολίτες και πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν από συγκρούσεις σε κουρδικές περιοχές
Τουρκία: Δύο πολίτες και πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν από συγκρούσεις σε κουρδικές περιοχές

Τουρκία: Δύο πολίτες και πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν από συγκρούσεις σε κουρδικές περιοχές

Δύο άμαχοι και πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν από συγκρούσεις και επιθέσεις σε περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου κατοικεί κυρίως κουρδικός πληθυσμός, ανακοίνω οι δυνάμεις ασφαλείας.

Ένας 35χρονος άνδρας, πατέρας τριών παιδιών, σκοτώθηκε έξω από το σπίτι του στην πόλη Τσιζρέ, κοντά στα σύνορα με το και τη Συρία, εν μέσω μαχών που μαίνονταν μεταξύ ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του (PKK) και δυνάμεων ασφαλείας, τόνισε ένας αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ένας άλλος άνδρας, ηλικίας 36 ετών, έπεσε από σφαίρα στο κεφάλι, ενώ βοσκούσε το κοπάδι του, έξω από την πόλη, πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Πυροβολισμοί και ήχοι εκρήξεων ακούγονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πόλη, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Στην νοτιοανατολική επαρχία Σιρνάκ, δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν όταν το στο οποίο επέβαιναν χτυπήθηκε από πύραυλο, σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Την , στην γειτονική πόλη Ιντίλ, τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν όταν μια βόμβα χτύπησε ένα θωρακισμένο , κοντά στο δημαρχείο της πόλης, ανέφεραν πηγές.

Οι αντάρτες του PKK εξαπέλυσαν σε μια τοπική στρατιωτική βάση, χρησιμοποιώντας εκτοξευτήρες πυραύλων και τουφέκια, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, σύμφωνα με πηγές. Στρατιωτικές ενισχύσεις στάλθηκαν στην πόλη από την γειτονική Τσιζρέ και οι μάχες συνεχίστηκαν να μαίνονται στην περιοχή.

Στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ, την μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, οι αντάρτες του PKK εκτόξευσαν πύραυλο ενάντια σε θωρακισμένο της αστυνομίας, αλλά έπληξαν έναν ηλεκτρικό μετασχηματιστή, που προκάλεσε διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή, πρόσθεσαν οι πηγές.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση