Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουρκία: Διαμαρτυρία για αναφορές σε ιρανικά ΜΜΕ που συνδέουν τον Ερντογάν με τις εκτελέσεις στη Σ. Αραβία
Τουρκία: Διαμαρτυρία για αναφορές σε ιρανικά ΜΜΕ που συνδέουν τον Ερντογάν με τις εκτελέσεις στη Σ. Αραβία

Τουρκία: Διαμαρτυρία για αναφορές σε ιρανικά ΜΜΕ που συνδέουν τον Ερντογάν με τις εκτελέσεις στη Σ. Αραβία

Η Τουρκία κάλεσε τον πρέσβη του Ιράν την Πέμπτη, με αίτημα τα μέσα ενημέρωσης της χς του να σταματήσουν αναφορές που συνδέουν την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ-Νιμρ στη Σαουδική Αραβία με την επίσκεψη την περασμένη εβδομάδα του προέδρου Ρετζέπ στο Ριάντ.

“Καταδικάζουμε έντονα την σύνδεση της πρόσφατης επίσκεψης του προέδρου μας στη Σαουδική Αραβία με τις εκτελέσεις που επιδικάστηκαν στη χ, σε άρθρα που έχουν εκδοθεί σε μέσα ενημέρωσης τα οποία συνδέονται με επίσημες υπηρεσίες του Ιράν”, είπε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε δήλωσή του.

Στη της, η καταδίκασε επίσης και δηλώσεις οι οποίες απέδιδαν άμεσα ευθύνες για τις εκτελέσεις στον πρόεδρο Ερντογάν, και είπε ότι οι εφημερίδες είχαν σκοπό να δημιουργήσουν μια αρνητική εικόνα για τον πρόεδρο στον λαό του Ιράν.

Στην επίσημη διήμερη επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία, ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντούλ για συν που αφορούσαν την κρίση στη και την των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση