Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία: Διαμαρτυρία για αναφορές σε ιρανικά ΜΜΕ που συνδέουν τον Ερντογάν με τις εκτελέσεις στη Σ. Αραβία
Τουρκία: Διαμαρτυρία για αναφορές σε ιρανικά ΜΜΕ που συνδέουν τον Ερντογάν με τις εκτελέσεις στη Σ. Αραβία

Τουρκία: Διαμαρτυρία για αναφορές σε ιρανικά ΜΜΕ που συνδέουν τον Ερντογάν με τις εκτελέσεις στη Σ. Αραβία

Η Τουρκία κάλεσε τον πρέσβη του Ιράν την Πέμπτη, με αίτημα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας του να σταματήσουν αναφορές που συνδέουν την του σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ-Νιμρ στη Σαουδική Αραβία με την επίσκεψη την περασμένη εβδομάδα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Ριάντ.

“Καταδικάζουμε έντονα την σύνδεση της πρόσφατης επίσκεψης του προέδρου μας στη Σαουδική Αραβία με τις εκτελέσεις που επιδικάστηκαν στη χώρα, σε άρθρα που έχουν εκδοθεί σε μέσα ενημέρωσης τα οποία συνδέονται με επίσημες υπηρεσίες του Ιράν”, είπε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε δήλωσή του.

Στη διαμαρτυρία της, η καταδίκασε επίσης και δηλώσεις οι οποίες απέδιδαν άμεσα ευθύνες για τις εκτελέσεις στον πρόεδρο Ερντογάν, και είπε ότι οι εφημερίδες είχαν σκοπό να δημιουργήσουν μια αρνητική εικόνα για τον πρόεδρο στον λαό του Ιράν.

Στην επίσημη διήμερη επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία, ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντούλ για συνομιλίες που αφορούσαν την κρίση στη Συρία και την των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση