Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουρκία: Αποφυλακίστηκαν 8 υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δικάζονται για «τρομοκρατία»
Τουρκία: Αποφυλακίστηκαν 8 υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δικάζονται για «τρομοκρατία»

Τουρκία: Αποφυλακίστηκαν 8 υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δικάζονται για «τρομοκρατία»

Δικστήριο της Κωνστντινούπολης έδωσε εντολή αργά το βράδυ της Τετάρτης να αποφυλακιστούν προσωρινά υπό όρους οκτώ υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων της Ιντίλ Εσέρ, της διευθύντριας του τουρκικού παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, καθώς επίσης ενός ερμανού κι ενός Σουηδού, που δικάζονται για «», μια υπόθεση που έχει θορυβήσει τη διεθνή κοινότητα.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για την 22α Νοεμβρίου.

Το δικαστήριο αντίθετα διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση ο Τανέρ Κιλίτς, ο πρόεδρος του τουρκικού παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, όπως διαπίστωσε μια του αλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν επιτόπου. Ένδεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο που είχαν ήδη αποφυλακιστεί προσωρινά καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση, διώκονται για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες.

Ο Κιλίτς κατηγορείται ότι «ανήκει σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση» και οι υπόλοιποι για «υποστήριξη ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης». Οι κατηγορίες σε βάρος τους επισύρουν κάθειρξης έως και 15 ετών.

Οι οκτώ επρόκειτο να αποφυλακιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο της Αμνηστίας, ο Σαλίλ Σέτι, τόνισε σύμφωνα με μια της ΜΚΟ ότι ενώ τα μέλη της ετοιμάζονταν «να γιορτάσουν το γεγονός πως οι φίλοι και συνάδελφοί μας θα επανενώνονταν με τους δικούς τους και θα κοιμούνταν στα κρεβάτια τους», η τους «ακυρώθηκε» εξαιτίας της δικαστικής διαταγής «να παραμείνει υπό κράτηση» ο Κιλίτς.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση