Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία: Αποφυλακίστηκαν 8 υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δικάζονται για «τρομοκρατία»
Τουρκία: Αποφυλακίστηκαν 8 υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δικάζονται για «τρομοκρατία»

Τουρκία: Αποφυλακίστηκαν 8 υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δικάζονται για «τρομοκρατία»

της Κωνσταντινούπολης έδωσε εντολή αργά το βράδυ της Τετάρτης να αποφυλακιστούν προσωρινά υπό όρους οκτώ υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων της Ιντίλ Εσέρ, της διευθύντριας του τουρκικού παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, καθώς επίσης ενός Γερμανού κι ενός Σουηδού, που δικάζονται για «τρομοκρατία», μια υπόθεση που έχει θορυβήσει τη διεθνή κοινότητα.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για την 22 Νοεμβρίου.

Το αντίθετα διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση ο Τανέρ Κιλίτς, ο πρόεδρος του τουρκικού παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, όπως διαπίστωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν επιτόπου. Ένδεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο που είχαν ήδη αποφυλακιστεί προσωρινά καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση, διώκονται για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες.

Ο Κιλίτς κατηγορείται ότι «ανήκει σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση» και οι υπόλοιποι για «υποστήριξη ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης». Οι κατηγορίες σε βάρος τους επισύρουν κάθειρξης έως και 15 ετών.

Οι οκτώ επρόκειτο να αποφυλακιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο γενικός της Αμνηστίας, ο Σαλίλ Σέτι, τόνισε σύμφωνα με μια της ότι ενώ τα μέλη της ετοιμάζονταν «να γιορτάσουν το γεγονός πως οι φίλοι και συνάδελφοί μας θα επανενώνονταν με τους δικούς τους και θα κοιμούνταν στα κρεβάτια τους», η τους «ακυρώθηκε» εξαιτίας της δικαστικής διαταγής «να παραμείνει υπό κράτηση» ο Κιλίτς.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση