Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουρκία: Ακαρπες οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης Νταβούτογλου
Τουρκία: Ακαρπες οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης Νταβούτογλου

Τουρκία: Ακαρπες οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης Νταβούτογλου

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της ς Αχμέτ θα επιστρέψει το βράδυ της Τρίτης την εντολή σχηματισμού ς στον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών του κυβερνώντος τος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον σχηματισμό ς συνασπισμού, δήλωσε αξιωματούχος του AKP στο Ρόιτερς.

Ο Ερντογάν μπορεί να διαλύσει την και να ζητήσει τον σχηματισμό μιας προσωρινής “κυβέρνησης εκλογών” αν δεν επιτευχθεί ως τις 23 Αυγούστου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι και τα τέσσερα κόμματα θα μοιραστούν την πριν από την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο.

Την ίδια ώρα ο ηγέτης του φιλοκουρδικού τος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του θα εξετάσει μια συμμετοχή του σε μια προσωρινή κυβέρνηση που θα οδηγήσει την χώρα σε νέες εκλογές μετά την αποτυχία των συνομιλιών που είχαν στόχο τον σχηματισμό ενός κυβερνητικού συνασπισμού.

Σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από το δίκτυο CNN Turk, ο Ντεμιρτάς σημείωσε επίσης ότι το HDP θα συναντηθεί ευχαρίστως και θα έχει συνομιλίες για την συμμετοχή του σε έναν συνασπισμό με το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της ς, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), αν δοθεί τώρα σε αυτό εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση