Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουρκία: 390 Κούρδοι αντάρτες νεκροί σε δύο εβδομάδες

Τουρκία: 390 Κούρδοι αντάρτες νεκροί σε δύο εβδομάδες

Περίπου 390 μαχητές του Εργατικού Κόμματος του (PKK) σκοτώθηκαν και 400 τραυματίστηκαν σε δύο εβδομάδες από τις επιδρομές της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας κατά των βάσεων των Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων .

Το πρακτορείο πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 4 ηγετικά στελέχη του PKK, όπως και περίπου 30 γυναίκες αντάρτισσες σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς.

Η εξαπέλυσε στις 24 Ιουλίου έναν πόλεμο κατά της τρομοκρατίας που έχει στόχο ταυτοχρόνως το PKK στο βόρειο Ιράκ και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στην Συρία. Ωστόσο οι δεκάδες αεροπορικές επιδρομές που ακολούθησαν επικεντρώθηκαν στους Κούρδους αντάρτες και μόνον τρεις από αυτές αναγγέλθηκε επισήμως ότι έγιναν κατά του ΙΚ.

“Μέχρι στιγμής 390 τρομοκράτες” έχουν σκοτωθεί και “400 άλλοι έχουν τραυματιστεί, οι 150 σοβαρά”, μετέδωσε αναφερόμενο στους Κούρδους μαχητές το , το οποίο επικαλείται γενικά της τουρκικής ασφάλειας και των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Το πρακτορείο δεν αναφέρεται στον απολογισμό του αυτόν στις τρεις επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στις 24 Ιουλίου κατά στόχων του ΙΚ στην Συρία.

Από την πλευρά του, το PKK συνέχισε και αυτό τις επιθέσεις κατά των τουρκικών δυνάμεων της τάξης, των οποίων τουλάχιστον 20 μέλη έχουν σκοτωθεί από τότε που ξεκίνησε ο νέος κύκλος βίας, σύμφωνα με επίσημες τουρκικές .

Εξάλλου κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας ένας σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε από επίθεση στην πόλη Μιντιάτ, στην επαρχία Μαρντίν, η οποία βρίσκεται στην νοτιοανατολική , στην οποία η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι.

Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν τεμιρτάς απηύθυνε χθες εκ νέου έκκληση στους αντάρτες του PKK και στην τουρκική κυβέρνηση να δώσουν ένα τέλος στην σημερινή βία και να αρχίσουν .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση