Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουρκία: 14 αντάρτες του PKK σκοτώθηκαν στη νοτιοσνατολική Τουρκία
Τουρκία: 14 αντάρτες του PKK σκοτώθηκαν στη νοτιοσνατολική Τουρκία

Τουρκία: 14 αντάρτες του PKK σκοτώθηκαν στη νοτιοσνατολική Τουρκία

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως σκότωσε 14 Κούρδους μαχητές στη διάρκεια της ς που έχει εξαπολύσει εναντίον του εκτός νόμου Εργατικού τος του Κουρδιστάν () στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Τέσσερις μαχητές του σκοτώθηκαν την Κυριακή (χθες) στον τομέα Σουρ του , της μεγαλύτερης πόλης της κυρίως κουρδικής επαρχίας, μεγάλο μέρος του οποίου έχει τεθεί υπό 24ωρη απαγόρευση της από την αστυνομία από τις αρχές Δεκεμβρίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός.

Άλλοι δέκα σκοτώθηκαν χθες στον τομέα Ιντίλ της επαρχίας Σιρνάκ, που συνορεύει με τη Συρία, ανέφερε ο στρατός. Εικοσιτετράωρη απαγόρευση της επιβλήθηκε σε ορισμένα της Ιντίλ την περασμένη εβδομάδα, καθώς έγινε ένα νέο επίκεντρο των επιχειρήσεων ασφαλείας.

Η βία έχει αυξηθεί στη νοτιοανατολική Τουρκία μετά την κατάρρευση μιας εκεχειρίας δύο ετών ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και το PKK τον περασμένο Ιούλιο.

Το PKK, το οποίο μάχεται για την αυτονομία της μεγάλης κουρδικής μειονότητας της Τουρκίας, έχει αποκλείσει ολόκληρους τομείς ορισμένων πόλεων στα νοτιοανατολικά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι δυνάμεις ασφαλείας να εντείνουν τις τους.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ντόπιοι εκφράζουν όλο και μεγαλύτερη ανησυχία για τους θανάτους αμάχων στις επιχειρήσεις ασφαλείας που διεξάγονται από τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με το φιλοκουρδικό Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ο απολογισμός αυτός έχει φθάσει σχεδόν τους 160.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση