Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουρκία: 12 νεκροί, μεταξύ των οποίων 11 μαθήτριες, σε πυρκαγιά σε κοιτώνα στα Άδανα
Τουρκία: 12 νεκροί, μεταξύ των οποίων 11 μαθήτριες, σε πυρκαγιά σε κοιτώνα στα Άδανα

Τουρκία: 12 νεκροί, μεταξύ των οποίων 11 μαθήτριες, σε πυρκαγιά σε κοιτώνα στα Άδανα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι, μετξύ υτών και 11 έφηβες μαθήτριες, έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε σε κοιτώνα στην τουρκική επαρχία Άδανα χθες το βράδυ, όπως ανακοίνωσαν .

Η που ξέσπασε στον κοιτώνα κοριτσιών ενός σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη Αλαντάγκ φαίνεται ότι προκλήθηκε από , δήλωσε στο CNN Turk ο Ομέρ Τσελίκ τοπικός αξιωματούχος που εκπροσωπεί την επαρχία στο κοινοβούλιο.

Μεταξύ των νεκρών είναι και μια δασκάλα, ενώ τουλάχιστον 22 κορίτσια έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον Τσελίκ.

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα στο ξύλινο εσωτερικό του κοιτώνα, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι πολλές από τις έφηβες έχασαν τη ζωή τους επειδή δεν μπόρεσαν να ανοίξουν την έξοδο κινδύνου που ήταν κλειδωμένη και να πάνε στους πιο πάνω ορόφους του κτιρίου.

«Χάσαμε 12 πολίτες μας από την πυρκαγιά. Έντεκα εξ αυτών ήταν μαθήτριες και μία δασκάλα. Είκοσι δύο πολίτες τραυματίστηκαν», δήλωσε ο Μαχμούντ τεμίρτας κυβερνήτης των Αδάνων στο NTV.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε εξαιτίας βραχυκυκλώματος», πρόσθεσε, ενώ επεσήμανε ότι κάποια από τα τραυματισμένα κορίτσια έχουν εισπνεύσει καπνό και άλλες τραυματίστηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Παρόλα αυτά ο Ντεμίρτας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι ήταν κλειδωμένη η έξοδος κινδύνου και οι μαθήτριες δεν μπόρεσαν να την χρησιμοποιήσουν για να σωθούν. Την πληροφορία αυτή όμως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος των Αδάνων Χουσεΐν Σοζλού, ο οποίος δήλωσε ότι «φαίνεται πως η έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη. Τα δεν μπόρεσαν να την ανοίξουν, Βρήκαμε σορούς εκεί».

Σύμφωνα με τον Ντεμίρτας, η πυρκαγιά ξέσπασε στις 19:25 (τοπική ώρα, 18:25 ώρα Ελλάδας) και τέθηκε υπό έλεγχο περίπου τρεις ώρες αργότερα.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Dogan, οι νεκρές μαθήτριες είναι κάτω των 14 ετών. Το πρακτορείο πρόσθεσε ότι η φωτιά ξέσπασε στο , όμως γρήγορα εξαπλώθηκε καθώς ο τρίτο όροφος ήταν ξύλινος. Όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα αφού κάηκε το ξύλινο πάτωμα η οροφή του κιρίου κατέρρευσε.

Στον κοιτώνα αυτόν διέμεναν κορίτσια από φτωχές οικογένειες από τα γειτονικά χωριά όπου δεν υπάρχουν σχολεία. Ο Ντεμίρτας δήλωσε ότι την ώρα του συμβάντος στον κοιτώνα βρίσκονταν 34 μαθήτριες.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση