Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουρκία: 115 νέες συλλήψεις για το πραξικόπημα
Τουρκία: 115 νέες συλλήψεις για το πραξικόπημα

Τουρκία: 115 νέες συλλήψεις για το πραξικόπημα

Οι τουρκικές αρχές διέταξαν τη σύλληψη 127 υπόπτων για διασυνδέσεις με το αποτυχημένο πραξικόπημα της περασμένης χρονιάς, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σε ρεπορτάζ του αργά χθες το βράδυ, το Anadolu μετέδωσε ότι 115 από τους υπόπτους, μεταξύ των οποίων , μαίες και , έχουν μέχρι στιγμής τεθεί υπό ση, μετά από επιχειρήσεις στη βορειοδυτική επαρχία Τεκιρντάγκ, ενώ οι υιποι αναζητούνται από την αστυνομία.

Οι ύποπτοι θεωρείται ότι ήταν χρήστες του ByLock, μιας κωδικοποιημένης εφαρμογής μηνυμάτων, η οποία σύμφωνα με την , χρησιμοποιήθηκε από το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις Φετουλάχ , τον οποίο η κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα, μετέδωσε το Anadolu.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, περίπου 150.000 άνθρωποι απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τόσο στον όσο και στον ιδιωτικό τομέα και περισσότεροι από 50.000 συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συμμετοχή σε αυτό, προκαλώντας ανησυχία στους δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας και στις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί το πραξικόπημα ως δικαιολογία για να φιμώσει τους διαφωνούντες.

Η ωστόσο λέει ότι τα μέτρα που ελήφθησαν με βάση την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος είναι απαραίτητα λόγω της σοβαρότητας των απειλών που αντιμετωπίζει και θα συζητήσει σήμερα την παράταση του μέτρου.

Πηγή: k
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση