Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουλάχιστον 50 νεκροί, 400 τραυματίες από επίθεση σε συναυλία στο Λας Βέγκας – την ευθύνη ανέλαβε το ISIS
Τουλάχιστον 50 νεκροί, 400 τραυματίες από επίθεση σε συναυλία στο Λας Βέγκας – την ευθύνη ανέλαβε το ISIS

Τουλάχιστον 50 νεκροί, 400 τραυματίες από επίθεση σε συναυλία στο Λας Βέγκας – την ευθύνη ανέλαβε το ISIS

Τουλάχιστον 50 νεκροί και 400 τραυματίες είναι ο της ένοπλης επίθεσης σε country μουσικής στο Λας Βέγκας, το πρωί της Δευτέρας ( Ελλάδος).

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), μέσω του πρακτορείου Amaq, υποστηρίζοντας ότι ο δράστης, ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ, προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ πριν από μερικούς μήνες. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη κάποια απόδειξη ανάμιξης της τρομοκρατικής οργάνωσης στην επίθεση, επισημαίνουν ξένα μέσα.

Νωρίτερα, ο σερίφης της Νεβάδα ανακοίνωσε ότι δράστης ήταν κάτοικος της πόλης, ο οποίος έδρασε μόνος από τον 32ο όροφο του υ Mandalay Bay. Οπως ανακοινώθηκε, ο Πάντοκ αυτοκτόνησε πριν πέσει στα χέρια των αστυνομικών. Δεν φαίνεται να έχει οποιαδήποτε σύνδεση με κάποια τρομοκρατική οργάνωση, ενώ στο δωό του στο , στο οποίο διέμενε από την περασμένη Πέμπτη, βρέθηκαν τουλάχιστον δέκα όπλα.

Ο σερίφης επίσης πρόσθεσε ότι η εντόπισε ένα από τα που ανήκε στον δράστη, ενώ εκτιμά πως έχει εντοπιστεί και η γυναίκα που καταζητούσαν οι αρχές και φέρεται να σχετίζεται με το συμβάν.

Ο αριθμός των 50 νεκρών, ο οποίος, σύμφωνα με τις αρχές, πιθανότατα δεν είναι ο τελικός, καθιστά την επίθεση την πλέον αιματηρή, μεταξύ ανάλογων περιστατικών, στην ιστορία των ΗΠΑ, ξεπερνώντας το περσινό σε κλαμπ του Ορλάντο, που κόστισε τη σε 49 άτομα.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση