Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουλάχιστον 50 νεκροί, 400 τραυματίες από επίθεση σε συναυλία στο Λας Βέγκας – την ευθύνη ανέλαβε το ISIS
Τουλάχιστον 50 νεκροί, 400 τραυματίες από επίθεση σε συναυλία στο Λας Βέγκας – την ευθύνη ανέλαβε το ISIS

Τουλάχιστον 50 νεκροί, 400 τραυματίες από επίθεση σε συναυλία στο Λας Βέγκας – την ευθύνη ανέλαβε το ISIS

Τουλάχιστον 50 κι 400 τρυματίες είναι ο απολογισμός της ένοπλης ς σε συναυλία country μουσικής στο , το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος).

Την ευθύνη της ς ανέλαβε η οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), μέσω του πρακτορείου Amaq, υποστηρίζοντας ότι ο δράστης, ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ, προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ πριν από μερικούς μήνες. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη κάποια απόδειξη ανάμιξης της τρομοκρατικής οργάνωσης στην επίθεση, επισημαίνουν ξένα μέσα.

ωρίτερα, ο σερίφης της εβάδα ανακοίνωσε ότι δράστης ήταν κάτοικος της πόλης, ο οποίος έδρασε μόνος από τον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay. Οπως ανακοινώθηκε, ο Πάντοκ αυτοκτόνησε πριν πέσει στα χέρια των αστυνομικών. Δεν φαίνεται να έχει οποιαδήποτε σύνδεση με κάποια τρομοκρατική οργάνωση, ενώ στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο, στο οποίο διέμενε από την περασμένη Πέμπτη, βρέθηκαν τουλάχιστον δέκα όπλα.

Ο σερίφης επίσης πρόσθεσε ότι η αστυνομία εντόπισε ένα από τα οχήματα που ανήκε στον δράστη, ενώ εκτιμά πως έχει εντοπιστεί και η γυναίκα που καταζητούσαν οι αρχές και φέρεται να σχετίζεται με το συμβάν.

Ο αριθμός των 50 νεκρών, ο οποίος, σύμφωνα με τις αρχές, πιθανότατα δεν είναι ο , καθιστά την επίθεση την πλέον αιματηρή, μεταξύ ανάλογων περιστατικών, στην ιστορία των ΗΠΑ, ξεπερνώντας το περσινό σε κλαμπ του Ορλάντο, που κόστισε τη ζωή σε 49 άτομα.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση