Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουλάχιστον 43 μεταναστές πνίγηκαν σε ναυάγιο κοντά στις αιγυπτιακές ακτές
Τουλάχιστον 43 μεταναστές πνίγηκαν σε ναυάγιο κοντά στις αιγυπτιακές ακτές

Τουλάχιστον 43 μεταναστές πνίγηκαν σε ναυάγιο κοντά στις αιγυπτιακές ακτές

Σε τουλάχιστον 43 ανέρχονται οι νεκροί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, από το ενός σκάφους που μετέφερε 600 πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούσαν από τις αιγυπτιακές να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο, με προορισμό την Ευρώπη.

Το σκάφος βυθίστηκε στα ανοιχτά του Ρασίντ (Ροζέτα), στην επαρχία Μπεχέιρα της βόρειας Αιγύπτου. Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι, περισυνελέγησαν 31 πτώματα, εκ των οποίων 20 άνδρες, 10 γυναίκες και 1 παιδί. Ένας ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς αργότερα ανέφερε πως αντίκρισε μια ψαρόβαρκα να φέρνει 12 ακόμη νεκρούς, ανεβάζοντας τον μέχρι τώρα απολογισμό στους 43.

Οι διασώστες έχουν ανασύρει ζωντανούς 154 ανθρώπους, σύμφωνα με αξιωματούχους, γεγονός που σημαίνει ότι περίπου 400 άνθρωποι ακόμη αγνοούνται.

Το σκάφος μετέφερε Αιγύπτιους, Σουδανούς, Ερυθραίους και Σομαλούς μετανάστες και πρόσφυγες.

Σε ένα σημείο ελέγχου της ακτος στο Ρασίντ, όπου η Μεσόγειος συναντά τον ποταμό είλο, δεκάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί, αγωνιώντας να λάβουν νέα για συγγενείς τους που αγνοούνται.

«Δεν πρόκειται να φύγω μέχρι να δω τον Μοχάμεντ», είπε κλαίγοντας η Ρατίμπα Γκονίμ. Ο αδερφός της έφυγε από ένα κοντινό πάμφτωχο χωριό για την αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

Ο Μοχάμεντ ασράουι, ένας Αιγύπτιος ψαράς, δήλωσε πως γνώριζε επτά από τους επιβαίνοντες στο , με τους δύο από αυτούς ακόμη να αγνοούνται.

Ο ίδιος έκανε πριν ένα χρόνο μια ανεπιτυχή προσπάθεια να ταξιδέψει προς την .

«Κοιτάξτε πως αυτό το περιστατικό συγκλόνισε τον κόσμο, αλλά σήμερα το βράδυ περισσότεροι άνθρωποι πρόκειται να αποπλεύσουν», τόνισε στο Ρόιτερς.

Δεν καη άμεσα σαφές ποιος ήταν ο προορισμός του σκάφους, με αξιωματούχους να τονίζουν ότι πιστεύουν ότι ταξίδευε προς την .

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ τόνισε πως θα διατεθούν όλες οι πιθανές πηγές για την επιχείρηση διάσωσης, διαμηνύοντας πως οι υπεύθυνοι για το ναυάγιο θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση