Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουλάχιστον 339 νεκροί από τον τυφώνα «Μάθιου»
Τουλάχιστον 339 νεκροί από τον τυφώνα «Μάθιου»

Τουλάχιστον 339 νεκροί από τον τυφώνα «Μάθιου»

Ο Μάθιου, ο πρώτος που απειλεί να πλήξει άμεσα τις ΗΠΑ, μετά από δέκα και πλέον χρόνια πλησιάζει στη Φλόριντα, αφού κόστισε τη ζωή τουλάχιστον 339 ανθρώπων στην Αϊτή στην καταστροφική βόρεια του, μέσω της ς.

Η ταχύτητα των ανέμων με την οποία ο πλησιάζει προς τις ακτές των ΗΠΑ στον Ατλαντικό φτάνει στα 215 χιλιόμετρα την , σύμφωνα με το αρμόδιο εθνικό παρακολούθησης της ς του, ενώ παρά την εξασθένιση των ανέμων του, η έντασή του παραμένει στην κατηγορία 4.

Οι επιστήμονες προσπαθούν ν' αναλύσουν την πορεία του κι εκτιμούν ότι είτε θα κινηθεί προς το εσωτερικό των ΗΠΑ από τις ακτές της Φλόριντα είτε θα απομακρυνθεί προς τον Ατλαντικό ωκεανό, σήμερα το βράδυ.

Δέντρα που έπεσαν, ιπτάμενα συντρίμμια και φουσκωμένα ποτάμια ήταν οι κυριότερες αιτίες για τις ανθρώπινες απώλειες. Ενάμισι εκατομμύριο της Φλόριντα πήραν εντολή να απομακρυνθούν από τις τους για να διαφύγουν από τη θεομηνία. «Ανησυχούμε ιδιαίτερα για το Παλμ Μπιτς, στη νοτιοανατολική Φλόριντα. Είναι η πρώτη ζώνη που θα πληγεί και αυτό θα συμβεί μέσα στις ερχόμενες ώρες. Δεν απομένει πολύς χρόνος», προειδοποίησε ο της πολιτείας στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση