Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουλάχιστον 29 τραυματίες από την έκρηξη στο Τσέλσι του Μανχάταν
Τουλάχιστον 29 τραυματίες από την έκρηξη στο Τσέλσι του Μανχάταν

Τουλάχιστον 29 τραυματίες από την έκρηξη στο Τσέλσι του Μανχάταν

Έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Τσέλσι του Μανχάταν, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 29 ανθρώπων.

Οπως δήλωσαν εκπρόσωποι των αρχών η έκρηξη προήλθε από αυτο μηχανισμό ενώ σε κοντινή απόσταση βρέθηκε και δεύτερη εκρηκτική συσκευή που μοιάζει με χύτρα ταχύτητας σαν αυτή που είχε χρησιμοποιηθεί στον Μαραθώνιο της ς το 2013.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο και άλλοι αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν πως οι ερευνητές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο η έκρηξη να οφείλεται σε διαρροή αερίου αλλά απέφυγαν να τη χαρακτηρίσουν βομβιστική επίθεση και αρνήθηκαν να πουν επακριβώς τι πιστεύουν ότι μπορεί να προκάλεσε την έκρηξη. «Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια», είπε ο ντε Μπλάζιο. Πρόσθεσε πως το σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη, σε έναν κύριο δρόμο μιας περιοχής της Νέας Υόρκης που σφύζει από , ερευνάται ως σκηνή εγκλήματος. «Δεν υπάρχουν στοιχεία σε αυτό το στάδιο για διασύνδεση με την τρομοκρατία», δήλωσε ο δήμαρχος σε Τύπου περίπου τρεις ώρες μετά την έκρηξη.

«Δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη και αξιόπιστη απειλή εναντίον της ς της Νέας Υόρκης σε αυτό το χρονικό σημείο από οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση». Ο δήμαρχος είπε ότι οι ερευνητές δεν πιστεύουν πως υπάρχει οποιαδήποτε σχέση με τον αυτο εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη νωρίτερα το Σάββατο στην παραλιακή πόλη Σίσαϊντ Παρκ του Νιου Τζέρσεϊ. Δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί από την έκρηξη του μηχανισμού αυτού, που είχε τοποθετηθεί σε πλαστικό κάδο σκουπιδιών κατά μήκος της διαδρομής ενός αγώνα δρόμου που διοργάνωνε φιλανθρωπική οργάνωση. Οι αρχές δήλωσαν ότι πιστεύουν πως ήταν σκόπιμη ενέργεια.

Ωστόσο αξιωματούχος των δήλωσε πως η Κοινή Ομάδα Δράσης Τρομοκρατίας έχει κληθεί να διερευνήσει την έκρηξη στο Τσέλσι, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρχει σχέση με την τρομοκρατία.

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι ο πρόεδρος Μπαράκ έχει ενημερωθεί και παρακολουθεί τις εξελίξεις στη . Βίντεο που αναρτήθηκε στο δείχνει τους πολίτες να τρέχουν πανικόβλητοι δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση