Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουλάχιστον 17 οι νεκροί από πλημμύρες στην Καλιφόρνια
Τουλάχιστον 17 οι νεκροί από πλημμύρες στην Καλιφόρνια

Τουλάχιστον 17 οι νεκροί από πλημμύρες στην Καλιφόρνια

Στους 17 ανέρχονται οι από και που έπληξαν τη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας, όπου οι έδιναν μάχη με τον χρόνο για να βρουν τυχόν επιζώντες, καθώς ο επίσημος αριθμός των αγνοουμένων φθάνει τα 24 άτομα.

Απολογισμός που θα μπορούσε να αυξηθεί δραματικά, σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις των Αρχών, καθώς πολλοί κάτοικοι της περιοχής, ειδικά στο πολυτελές Μοντεσίτο, εξακολουθούσαν να αγνοούνται αφότου τόνοι λάσπης σκέπασαν σπίτια, αυτοκινητος και παρέσυραν . «Δεν ξέρουμε πόσοι ακόμη είναι παγιδευμένοι», παραδέχθηκε ο σερίφης της κομητείας Μπιλ Μπράουν. «Ξέρουμε ότι είναι κάποιοι και προσπαθούμε να ανοίξουμε δρόμο σε συγκεκριμένες περιοχές του Μοντεσίτο για να αποφασίσουμε αν υπάρχουν αγνοούμενοι και, σε αυτήν την περίπτωση, αν είναι ζωντανοί», προσέθεσε. Οι ακολούθησαν μια σειρά φονικών πυρκαγιών και βροχοπτώσεων στην περιοχή ΒΔ του Λος Αντζελες.

Μια τροπική την Τρίτη βύθισε στο νερό την περιοχή, η οποία βρέθηκε εκτεθειμένη επειδή μεγάλο μέρος της βλάστησης κάηκε στις φωτιές του περασμένου μήνα. Εφοδιασμένοι με ελικόπτερα και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, οι χτένισαν τις πλημμυρισμένες περιοχές και παρείχαν βοήθεια σε παγιδευμένους ανθρώπους. Μια 14χρονη εντοπίστηκε ζωντανή από πυροσβέστες, όταν τα σκυλιά άκουσαν τις εκκλήσεις για βοήθεια από τα συντρίμμια του πλημμυρισμένου σπιτιού της στο Μοντεσίτο. «όμιζα ότι πέθανα», είπε η Λορίν Καντίν, η οποία είχε καλυφθεί από λάσπη και χρειάστηκαν έξι ώρες για να απεγκλωβιστεί. Ο απολογισμός των θυμάτων είναι ακόμη πιο βαρύς από εκείνον της 10ης Ιανουαρίου 2005, στη Λα Κοντσίτα.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση