Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουλάχιστον 160 οι νεκροί από τα 7,5 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν
Τουλάχιστον 160 οι νεκροί από τα 7,5 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 160 οι νεκροί από τα 7,5 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν

Ισχυρόττη σεισμική δόνηση μεγέθους 7,5 βθμών της ς Ρίχτερ συγκλόνισε τη Νότιο Ασία το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα).

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε τουλάχιστον 160 και εκφράζονται φόβοι ότι ενδέχεται να αυξηθεί. Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ζώνες όπου ζουν φυλές στο βόρειο τμήμα του Πακιστάν, στα με το .  Άλλοι 20 σκοτώθηκαν στο βορειοδυτικό τμήμα του Πακιστάν, όπως και 3 στην περιοχή κίλγκιτ-Μπαλιστάν και ένας στην πακιστανική πλευρά του Κασμίρ, σύμφωνα με .

Την ίδια ώρα στην βόρεια αφγανική πόλη Ταλοκάν 12 ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να βγουν από το σχολείο τους για να γλιτώσουν από το σεισμό, όπως και τουλάχιστον 35 τραυματίστηκαν, ενώ άλλοι 5 άνθρωποι έχασαν τη τους στην ανατολική επαρχία Νανγκαχάρ, σύμφωνα με Αφγανούς αξιωματούχους. Επίσης πάρα πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στη χώρα.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιντούτο των ΗΠΑ (USGS), το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε απόσταση 82 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Φεϊζαμπάντ, μία απομονωμένη περιοχή στην οροσειρά Χίντου Κους, 254 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καμπούλ.

Ο σεισμός είχε διάρκεια δύο λεπτών και έγινε αισθητός στο βόρειο Πακιστάν, στο και στην Ινδία – μέχρι και στο Δελχί.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση