Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουλάχιστον 13 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν
Τουλάχιστον 13 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 13 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον δεκτρείς άνθρωποι σκοτώθηκν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας που είχε στόχο το σπίτι τοπικού στο Τζαλαλαμπάντ του ανατολικού Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν», ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαρχάρ, της οποίας η Τζαλαλαμπάντ είναι πρωτεύουσα. Ο απολογισμός αυτός επιβεβαιώθηκε από τον Νατζιμπουλάχ Καμαγουάλ, διευθυντή των υγειονομικών υπηρεσιών της επαρχίας.

Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας «ζίργκα», μιας συνέλευσης προεστών φυλών που συνεδρίαζε στην κατοικία του Ομπαϊντουλάχ Σινγουάρι, της επαρχίας ο οποίος είναι σώος. Αντίθετα, ένα από τα αδέλφια του σκοτώθηκε και ο του, ο Μαλίκ Ουσμάν Σινγουάρι, ένα σεβάσμιος γέροντας φυλής, υποστηρικτής της ς της , τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς που επικαλείται τον Αταουλάχ Χογκιανί, εκπρόσωπο του κυβερνήτη της Νανγκαρχάρ, στο σπίτι γινόταν για την απελευθέρωση του γιου του Σινγουάρι, μετά την ομηρεία του από τους Ταλιμπάν. Ο γιος είναι μεταξύ των νεκρών της επίθεσης.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιουλάχ Μουτζανίντ δήλωσε μέσω Twitter ότι δεν ήταν οι αντάρτες πίσω από την επίθεση αυτή, η οποία σημειώνεται την παραμονή νέας συνεδρίασης στην με θέμα τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ταλιμπάν και της αφγανικής ς, οι οποίες ανεστάλησαν το καλοκαίρι.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση