Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Τουλάχιστον 13 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν
Τουλάχιστον 13 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 13 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε αυτοκτονίας που είχε στόχο το σπίτι τοπικού στο Τζαλαλαμπάντ του ανατολικού Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν», ανακοίνωσε το του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαρχάρ, της οποίας η Τζαλαλαμπάντ είναι πρωτεύουσα. Ο απολογισμός αυτός επιβεβαιώθηκε από τον Νατζιμπουλάχ Καμαγουάλ, διευθυντή των υγειονομικών υπηρεσιών της επαρχίας.

Η σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας «ζίργκα», μιας συνέλευσης προεστών φυλών που συνεδρίαζε στην κατοικία του Ομπαϊντουλάχ Σινγουάρι, της επαρχίας ο οποίος είναι σώος. Αντίθετα, ένα από τα αδέλφια του σκοτώθηκε και ο του, ο Μαλίκ Ουσμάν Σινγουάρι, ένα σεβάσμιος γέροντας φυλής, υποστηρικτής της κυβέρνησης της , τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς που επικαλείται τον Αταουλάχ Χογκιανί, εκπρόσωπο του κυβερνήτη της Νανγκαρχάρ, στο σπίτι γινόταν γιορτή για την απελευθέρωση του γιου του Σινγουάρι, μετά την ομηρεία του από τους . Ο γιος είναι μεταξύ των νεκρών της επίθεσης.

Ο εκπρόσωπος των , Ζαμπιουλάχ Μουτζανίντ δήλωσε μέσω ότι δεν ήταν οι αντάρτες πίσω από την επίθεση αυτή, η οποία σημειώνεται την παραμονή νέας συνεδρίασης στην με θέμα τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των και της αφγανικής κυβέρνησης, οι οποίες ανεστάλησαν το καλοκαίρι.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ζ. Μακρή: «Επίσπευση της επαναλειτουργίας του Λατομείου Συκής από το ΥΠΕΝ» #ΛατομείοΣυκής - https://t.co/TqVVHJabdP -

  • Το ετήσιο συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe #MajorCitiesOfEurope - https://t.co/VwCm7WXiCR -

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

"Αλιεύοντας" την είδηση