Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τον Δεκέμβριο οι βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία
Τον Δεκέμβριο οι βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία

Τον Δεκέμβριο οι βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία

Η Ισπανία θα διεξαγάγει κατά πάσα πιθανότητα στις 20 Δεκεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο πρωθ της χς Μαριάνο Ραχόι.

«Αμέσως μετά την του προϋπολογισμού θα προκηρύξω εκλογές…Θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο Ραχόι σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Cope.

Όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε στην ερώτησή του για την ακριβή διεξαγωγής των εκλογών και ρώτησε αν μπορεί να βγάλει ως συμπέρασμα από τη συνέντευξη ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου, ο Ραχόι απάντησε: «Χρησιμοποιείστε τον τίτλο που αναφέρατε: Το πιθανότερο είναι η Ισπανία να διεξαγάγει εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου».

Το κεντροδεξιό του Ραχόι απειλείται, όχι μόνο από τον κυριότερο αντίπαλό του, τους Σοσιαλιστές, αλλά και από το κεντρώο Ciudadanos (Πολίτες) που διάκειται φιλικά προς τον επιχειρηματικό κόσμο και το αριστερό Podemos, το οποίο έχει αποδειχτεί ελκυστικό προς τους ψηφοφόρους εκείνους, οι οποίοι εξακολουθούν να πλήττονται στον απόηχο της οικονομικής ς. Σύμφωνα με τις το κόμμα του Ραχόι ενδέχεται να εξασφαλίσει τις περισσότερες έδρες αλλά να χάσει την πλειοψηφία που πέτυχε το 2011.

Στην ίδια συνέντευξη, ο ισπανός πρωθ επανέλαβε την αντίθεσή του στην ανεξαρτητο της Καταλονίας λέγοντας: «Η ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας δεν θα συμβεί ποτέ. Είναι ανοησίες».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση