Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Τον Δεκέμβριο οι βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία
Τον Δεκέμβριο οι βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία

Τον Δεκέμβριο οι βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία

Η Ισπανία θα διεξαγάγει βουλευτικές εκλογές κατά πάσα πιθανότητα στις 20 Δεκεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο Ραχόι.

«Αμέσως μετά την έγκριση του προϋπολογισμού θα προκηρύξω εκλογές…Θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο Ραχόι σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Cope.

Όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε στην ερώτησή του για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και ρώτησε αν μπορεί να βγάλει ως συμπέρασμα από τη συνέντευξη ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου, ο Ραχόι απάντησε: «Χρησιμοποιείστε τον τίτλο που αναφέρατε: Το πιθανότερο είναι η Ισπανία να διεξαγάγει εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου».

Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι απειλείται, όχι μόνο από τον κυριότερο αντίπαλό του, τους Σοσιαλιστές, αλλά και από το κεντρώο Ciudadanos (Πολίτες) που διάκειται φιλικά προς τον επιχειρηματικό κόσμο και το αριστερό Podemos, το οποίο έχει αποδειχτεί ελκυστικό προς τους ψηφοφόρους εκείνους, οι οποίοι εξακολουθούν να πλήττονται στον απόηχο της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το κόμμα του Ραχόι ενδέχεται να εξασφαλίσει τις περισσότερες έδρες αλλά να χάσει την πλειοψηφία που πέτυχε το 2011.

Στην ίδια συνέντευξη, ο ισπανός πρωθυπουργός επανέλαβε την αντίθεσή του στην ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας λέγοντας: «Η ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας δεν θα συμβεί ποτέ. Είναι ανοησίες».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν στους 78 οι ασθενείς στις ΜΕΘ, επτά ακόμη νεκροί - https://t.co/ju3SHelYy5 -

  • Ο Κων/νος Τσαρσιταλίδης στο Πανευρωπαϊκό Online Σκακιστικό Πρωτάθλημα Νέων - https://t.co/ytKy4N0i7u -

  • Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τις καταστροφές στον Αλμυρό από τον Ιανό - https://t.co/joG9zYh7Cl -

"Αλιεύοντας" την είδηση