Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Το πρώτο διαμάντι – μήτρα του κόσμου εξορύχθηκε στη Γιακουτία
Το πρώτο διαμάντι – μήτρα του κόσμου εξορύχθηκε στη Γιακουτία

Το πρώτο διαμάντι – μήτρα του κόσμου εξορύχθηκε στη Γιακουτία

Η εταιρεία Alrosa εξόρυξε στην ιακουτία ένα διπλό , που η ηλικία του υπερβαίνει τα 800 εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων.

Ωστόσο, δεν είναι η ηλικία του αυτή καθ' εαυτή που κάνει το μοναδικό, αλλά η ασυνήθιστη δομή του, καθώς στο εσωτερικό του μετακινείται ελεύθερα ένα άλλο διαμάντι.

Αυτή ακριβώς η ιδιομορφία του, το κάνει θυμίζει μήτρα.

Οι ειδικοί που μελέτησαν το εύρημα, δήλωσαν ότι πρόκειται για το πρώτο διαμάντι αυτού του είδους στην παγκόσμια εξόρυξης διαμαντιών.

Η ρωσική εταιρεία εξόρυξης διαμαντιών ανάφερε ότι το εν λόγω διαμάντι,το “Matryoshka diamond”, παρά την περίπλοκη δομή του ζυγίζει μόλις 0,62 καρ, ενώ ο όγκος του διαμαντιού που βρίσκεται στο εσωτερικό του είναι 6 κυβικά χιλιοστά και το βάρος του είναι 0,02 καρ.

Η εταιρεία Alrosa είναι η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης διαμαντιών, στην οποία αναλογεί το 27% της παγκόσμιας εξόρυξη διαμαντιών. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στη Σαχά ( ιακουτία) στην περιοχή του Αχάνγκελς, όπως επίσης και στην Αγκόλα.

Το η Alrosa εξόρυξε διαμάντια 36,7 εκατομμυρίων καρατίων, ενώ τα κέρδη της το από τις πωλήσεις των προϊόντων της έφθσαν τα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση