Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Το πρώτο διαμάντι – μήτρα του κόσμου εξορύχθηκε στη Γιακουτία
Το πρώτο διαμάντι – μήτρα του κόσμου εξορύχθηκε στη Γιακουτία

Το πρώτο διαμάντι – μήτρα του κόσμου εξορύχθηκε στη Γιακουτία

Η εταιρεία Alrosa εξόρυξε στην Γιακουτία ένα διπλό , που η ηλικία του υπερβαίνει τα 800 εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων.

Ωστόσο, δεν είναι η ηλικία του αυτή καθ’ εαυτή που κάνει το μοναδικό, αλλά η ασυνήθιστη δομή του, καθώς στο εσωτερικό του μετακινείται ελεύθερα ένα άλλο .

Αυτή ακριβώς η ιδιομορφία του, το κάνει θυμίζει .

Οι ειδικοί που μελέτησαν το εύρημα, δήλωσαν ότι πρόκειται για το πρώτο διαμάντι αυτού του είδους στην παγκόσμια εξόρυξης διαμαντιών.

Η ρωσική εταιρεία εξόρυξης διαμαντιών ανάφερε ότι το εν λόγω διαμάντι,το “Matryoshka diamond”, παρά την περίπλοκη δομή του ζυγίζει μόλις 0,62 καράτια, ενώ ο όγκος του διαμαντιού που βρίσκεται στο εσωτερικό του είναι 6 κυβικά χιλιοστά και το βάρος του είναι 0,02 καράτια.

Η εταιρεία Alrosa είναι η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης διαμαντιών, στην οποία αναλογεί το 27% της παγκόσμιας εξόρυξη διαμαντιών. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στη Σαχά ( Γιακουτία) στην περιοχή του Αχάνγκελς, όπως επίσης και στην Αγκόλα.

Το η Alrosa εξόρυξε διαμάντια 36,7 εκατομμυρίων καρατίων, ενώ τα κέρδη της το από τις πωλήσεις των προϊόντων της έφθσαν τα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ακυβέρνητο σκάφος στην Σκιάθο  #ακυβέρνητοσκάφος - https://t.co/fD20zjTrPl -

  • Καταγγελία για τις τοποθετήσεις-μεταθέσεις των διοικητικών γραμματέων στα σχολεία - https://t.co/Woj6D3DlF7… -

  • Μεθυσμένος 18χρονος προκάλεσε τροχαίο στην Αλόννησο - https://t.co/fY3T6O3thW -

"Αλιεύοντας" την είδηση