Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Το νέο, υπερηχητικό και «ανίκητο» υπερόπλο του Πούτιν
Το νέο, υπερηχητικό και «ανίκητο» υπερόπλο του Πούτιν

Το νέο, υπερηχητικό και «ανίκητο» υπερόπλο του Πούτιν

Την επιτυχή δοκιμή του νέου ρωσικού υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος με την ονομασία Avangard παρακολούθησε σήμερα ο Βλαντιμίρ , από του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στη .

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι – προγράμματα για την των οποίων έχουν οι μεγάλες δυνάμεις Ρωσία, ΗΠΑ και – είναι πυραυλικά συστήματα εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας τα οποία δεν είναι δυνατόν να αναχαιτισθούν από τα υπάρχοντα αντιπυραυλικά συστήματα.

Οι Avangard μπορούν να οπλισθούν με πυρηνικές ή συμβατικές κεφαλές, ενώ ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος είχε δηλώσει τον Μάρτιο ότι οι πύραυλοι ότι θα μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο και να διαφύγουν τις αμερικανικής πυραυλικής ασπίδας.

Μετά την επιτυχημένω δοκιμή του  νέου πυραυλικού συστήματος, ο δήλωσε ότι «από το 2019, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας θα έχουν το νέο διηπειρωτικό στρατηγικό σύστημα Avangard. Είναι μία μεγάλη στιγμή για την ιστορία των ενόπλων δυνάμεων και για την ζωή της χώρας. Η Ρωσία απέκτησε έναν νέο τύπο στρατηγικού όπλου».

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο πυρηνικός εξοπλισμός της Ρωσίας βρέθηκε στο επίκεντρο  ευρείας σύσκεψης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, όπου ο  Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι – σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αποχωρήσουν από την Συνθήκη για την των πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς (INF), την οποία είχαν υπογράψει και Ουάσιγκτον κατά την διάρκεια του Ψυχρού πολέμου – η Ρωσία θα δημιουργήσει, σε περίπτωση που αυτό θεωρηθεί αναγκαίο, τα αντίστοιχα χερσαία οπλικά συστήματα.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αγνοείται 85χρονη στην Αργαλαστή - https://t.co/ZLHqqZFDQQ -

  • Τριάντα τρία θετικά κρούσματα covid-19 στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/rWIjABod7O -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/vmmP4633is -

"Αλιεύοντας" την είδηση