Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Το νέο, υπερηχητικό και «ανίκητο» υπερόπλο του Πούτιν
Το νέο, υπερηχητικό και «ανίκητο» υπερόπλο του Πούτιν

Το νέο, υπερηχητικό και «ανίκητο» υπερόπλο του Πούτιν

Την επιτυχή δοκιμή του νέου ρωσικού υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος με την ονομασία Avangard παρακολούθησε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, από κτίριο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στη Μόσχα.

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι – προγράμματα για την ανάπτυξη των οποίων έχουν οι μεγάλες δυνάμεις Ρωσία, ΗΠΑ και Κίνα – είναι πυραυλικά συστήματα εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας τα οποία δεν είναι δυνατόν να αναχαιτισθούν από τα υπάρχοντα αντιπυραυλικά συστήματα.

Οι Avangard μπορούν να οπλισθούν με πυρηνικές ή συμβατικές κεφαλές, ενώ ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος είχε δηλώσει τον Μάρτιο ότι οι πύραυλοι ότι θα μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο και να διαφύγουν τις αμερικανικής πυραυλικής ασπίδας.

Μετά την επιτυχημένω δοκιμή του  νέου πυραυλικού συστήματος, ο Πούτιν δήλωσε ότι «από το 2019, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας θα έχουν το νέο διηπειρωτικό στρατηγικό σύστημα Avangard. Είναι μία μεγάλη στιγμή για την ιστορία των ενόπλων δυνάμεων και για την της χώρας. Η Ρωσία απέκτησε έναν νέο τύπο στρατηγικού όπλου».

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο πυρηνικός εξοπλισμός της Ρωσίας βρέθηκε στο επίκεντρο  ευρείας σύσκεψης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, όπου ο   προειδοποίησε ότι – σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αποχωρήσουν από την Συνθήκη για την των πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς (INF), την οποία είχαν υπογράψει και Ουάσιγκτον κατά την διάρκεια του Ψυχρού πολέμου – η Ρωσία θα δημιουργήσει, σε περίπτωση που αυτό θεωρηθεί αναγκαίο, τα αντίστοιχα χερσαία οπλικά συστήματα.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση