Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Την προεδρία του Eurogroup διεκδικεί για δεύτερη φορά ο Ντάισελμπλουμ
Την προεδρία του Eurogroup διεκδικεί για δεύτερη φορά ο Ντάισελμπλουμ

Την προεδρία του Eurogroup διεκδικεί για δεύτερη φορά ο Ντάισελμπλουμ

AP, AFP

O υπουργός Οικονομικών της ς ερούν υπέβαλε επισήμως την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ,σήμερα Παρασκευή, την ίδια ημέρα που ξεκινά η υποβολή υποψηφιοτήτων, σημειώνοντας ότι διαθέτει «ευρεία υποστήριξη» στους κόλπους της ευρωζώνης.

«Το προαίσθημα μου λέει ότι μπορώ να προχωρήσω με αυτοπεποίθηση», δήλωσε σε δημοσιογράφους στη και πρόσθεσε: «Τους τελευταίους μήνες μίλησα με πολλά πρόσωπα στην Ευρώπη και νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη υποστήριξη,ωστόσο το αποτέλσμα το μαθαίνεις αφού προσμετρηθούν οι ψήφοι».

Την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης της ς έχει ο υπουργός Οικομικών της χς με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας να σχολιάζει  πως πρόκειται για το «σωστό άνθρωπο, στη σωστή θέση».

Ο , ο οποίος έχει κατ' επανάληψη εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει για μια δεύτερη θητεία στη προεδρία, διαδέχτηκε στη θέση αυτή τον Λουξεμβούργιο Ζαν-Κλοντ ιουνκέρ τον Ιανουάριο του 2013. Η πρώτη θητεία του λήγει τον Ιούλιο.

Ως κυριότερος αντίπαλός του εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος, ο οποίος στηρίζεται από το .

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση