Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Με την πλάτη στον τοίχο ο Ρέντσι
Με την πλάτη στον τοίχο ο Ρέντσι

Με την πλάτη στον τοίχο ο Ρέντσι

Πλαισιωμένος από έξι ιταλικές σημαίες και καμία σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης εμφανίστηκε προχθές ο Ιταλός σε διαδικτυακή συζήτηση με τους πολίτες.

Ενόψει του δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου, το οποίο μπορεί να βάλει τέρμα στην πρωθυπουργική του , ο εξαπολύει ρητορικά (πλέον και σημειολογικά) ραπίσματα κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αναλυτές θεωρούν ότι η πρωθυπουργία Ρέντσι θα επιβιώσει εάν η πρότασή του ηττηθεί οριακά, αλλά όχι αν ηττηθεί κατά . Στην διαδικτυακή ομιλία της Πέμπτης, την οποία απηύθυνε από το γραφείο του, ο Ρέντσι κάλεσε τους Ιταλούς να υπερψηφίσουν τις θεσμικές , ώστε να δώσουν δύναμη στην κυβέρνησή του, καθώς αυτή διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η ιταλική αντιμετωπίζει δυσκολίες στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, ενώ η απογοήτευση με τους θεσμούς της Ε.Ε. αντανακλάται στις θέσεις όλων των ιταλικών πολιτικών κομμάτων.

«Ας το παραδεχθούμε, αυτή τη στιγμή η Ένωση και το σύμβολό της διέρχονται περίοδο χαμηλής δημοτικότητας», σημείωσε η εφ Il Tempo, καταγράφοντας τις απαντήσεις στη δημοσίευση του Ρόσι.«Πρόεδρε, όταν η Ευρώπη γίνεται των αγορών και όχι των λαών, αυτό είναι το », έγραψε σχολιαστής. «Μετά αποκαλείτε λαϊκιστή τον ;», ρώτησε αναγνώστρια. «Εύχομαι στις 4 Δεκεμβρίου η Ιταλία να απαλλαγεί από σας!». Πάντως, στην πρόσοψη του πρωθυπουργικού γραφείου η σημαία της Ε.Ε. εξακολουθεί να κυματίζει κανονικά, μαζί με την ιταλική.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση