Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Με την πλάτη στον τοίχο ο Ρέντσι
Με την πλάτη στον τοίχο ο Ρέντσι

Με την πλάτη στον τοίχο ο Ρέντσι

Πλαισιωμένος από έξι ιταλικές σημαίες και καμία σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης εμφανίστηκε προχθές ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο σε διαδικτυακή συζήτηση με τους πολίτες.

Ενόψει του δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου, το οποίο μπορεί να βάλει τέρμα στην πρωθυπουργική του θητεία, ο εξαπολύει ρητορικά (πλέον και σημειολογικά) ραπίσματα κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αναλυτές θεωρούν ότι η πρωθυπουργία θα επιβιώσει εάν η πρότασή του ηττηθεί οριακά, αλλά όχι αν ηττηθεί κατά κράτος. Στην διαδικτυακή ομιλία της Πέμπτης, την οποία απηύθυνε από το γραφείο του, ο κάλεσε τους Ιταλούς να υπερψηφίσουν τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να δώσουν δύναμη στην κυβέρνησή του, καθώς αυτή διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η ιταλική οικονομία αντιμετωπίζει δυσκολίες στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, ενώ η απογοήτευση με τους θεσμούς της Ε.Ε. αντανακλάται στις θέσεις όλων των ιταλικών πολιτικών κομμάτων.

«Ας το παραδεχθούμε, αυτή τη στιγμή η Ένωση και το σύμβολό της διέρχονται περίοδο χαμηλής δημοτικότητας», σημείωσε η εφημερίδα Il Tempo, καταγράφοντας τις απαντήσεις στη δημοσίευση του Ρόσι.«Πρόεδρε, όταν η Ευρώπη γίνεται των αγορών και όχι των λαών, αυτό είναι το αποτέλεσμα», έγραψε σχολιαστής. «Μετά αποκαλείτε λαϊκιστή τον Γκρίλο;», ρώτησε αναγνώστρια. «Εύχομαι στις 4 Δεκεμβρίου η Ιταλία να απαλλαγεί από σας!». Πάντως, στην πρόσοψη του πρωθυπουργικού γραφείου η σημαία της Ε.Ε. εξακολουθεί να κυματίζει κανονικά, μαζί με την ιταλική.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση