Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Την παραπομπή Τραμπ ανακοίνωσε η Πελόζι
Την παραπομπή Τραμπ ανακοίνωσε η Πελόζι

Την παραπομπή Τραμπ ανακοίνωσε η Πελόζι

Οργισμένη ντίδρση

Την απόφαση των Δημοκρατικών να προχωρήσουν στην παραπομπή του Προέδρου ανακοίνωσε η Πρόεδρος της ς των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Λευκού Οίκου.

«Οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να ντρέπονται» ήταν η πρώτη αντίδραση του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας ότι  ευελπιστεί σε μία δίκαιη δίκη στη ερουσία.

«Η Δημοκρατία μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο Τραμπ δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο άλλο από το να προχωρήσουμε», ανέφερε η Πελόζι προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος προσπαθεί για μία ακόμη μία φορά «να αλλοιώσει υπέρ του τις εκλογές».

«Οι πράξεις του Προέδρου μας έχουν σοβαρά παραβιάσει το Σύνταγμα. έχει εμπλακεί σε  κατάχρηση εξουσίας, υπονομεύοντας την εθνική μας ασφάλεια και θέτοντας σε κίνδυνο τις εκλογές. Με λύπη μου, αλλά με εμπιστοσύνη και ταπεινοφροσύνη, με  πίστη στους ιδρυτές μας και με καρδιά έμπλεη αγάπης για την Αμερική, ζητώ σήμερα από το προεδρείο να προχωρήσουν στη σύνταξη της παραπομπής», ήταν λόγια της που λίγα λεπτά αργότερα πυροδότησαν την οργισμένη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ.

Ψηφοφορία στην Ολομέλεια

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης αυτό το καλοκαίρι, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να διεξαγάγει έρευνα σε βάρος του , το φαβορί των Δημοκρατικών για να αναμετρηθούν στις προεδρικές του 2020.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους που κατέθεσαν ενώπιον του Κογκρέσου, προϋπόθεση για να απευθύνει ο Λευκός Οίκος πρόσκληση προς τον Ζελένσκι θα ήταν η ανακοίνωση της έναρξης έρευνας σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Επιπροσθέτως, μια βοήθεια ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία «πάγωσε» λίγες ημέρες πριν από το τηλεφώνημα.

«Ο πρόεδρος διέπραξε κατάχρηση εξουσίας, αποδυνάμωσε την εσωτερική ασφάλειά μας και έθεσε σε κίνδυνο την ακεραιότητα των εκλογών μας» σημείωσε η Πελόζι, η οποία εκτιμά ότι «οι ενέργειες του προέδρου παρασαν το Σύνταγμα».

Μόλις η επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της ς συντάξει τα άρθρα για την παραπομπή, αυτά θα υποβληθούν σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια και θα εγκριθούν με απλή πλειοψηφία. Δεδομένης της κυριαρχίας των Δημοκρατικών στο σώμα, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να γίνει ο τρίτος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία που θα παραπεμφθεί.

Όπως ο Άντριου Τζόνσον το 1868 και ο Μπιλ Κλίντον το 1998, αναμένεται, κατόπιν, να αθωωθεί από τη Γερουσία, την οποία ελέγχουν οι Ρεπουμπλικανοί.

Οργισμένη αντίδραση Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί της αδράνειας με παραπέμπουν για το τίποτα

Οξύτατη ήταν η αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ στην ανακοίνωση των Δημοκρατικών να προχωρήσουν στην παραπομπή του.

Με δύο διαδοχικές αναρτήσεις του στο twitter ανέφερε:  «Oι αδρανείς, ριζοσπάστες αριστεροί Δημοκρατικοί ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να προχωρήσουν στην παραπομπή μου για το ΤΙΠΟΤΑ. Έχουν ήδη παρατήσει τη γελοία «υπόθεση» Μίλερ και τώρα κρέμονται από δύο εντελώς προβλεπόμενες (απολύτως) τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Ουκρανό Πρόεδρο.

Αυτό σημαίνει ότι η σημαντική και σπανίως ενεργοποιούμενη διαδικασία της παραπομπής θα χρησιμοποιείται ως μέσο για επιθέσεις ρουτίνας στους μελλοντικούς Προέδρους. Το καλό είναι ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν ήταν ΠΟΤΕ πιο ενωμένοι.  Θα νικήσουμε!

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση