Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Την μετατροπή της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του Πιστόριους εξετάζουν εισαγγελείς
Την μετατροπή της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του Πιστόριους εξετάζουν εισαγγελείς

Την μετατροπή της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του Πιστόριους εξετάζουν εισαγγελείς

Νοτιοαφρικανοί εισαγγελείς άρχισαν ενώπιον του εφετείου την αγόρευσή τους με στόχο τη μετατροπή της καταδικαστικής απόφασης εις βάρος του Πιστόριους από σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο παραολυμπιονίκης, ο οποίος την Ημέρα του , στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, σκότωσε μέσα στο του τη σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ έχει καταδικαστεί σε πενταετή ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία εξ' αμελείας.

Ωστόσο, τον περασμένο μήνα, σχεδόν έπειτα από ένα χρόνο παραμονής του στη , αποφυλακίστηκε με αναστολή και θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ΄οίκον περιορισμό στο πολυτελές του θείου του σε ένα πλούσιο προάστιο της πρωτεύουσας Πρετόρια.

Ο αποφυλακίστηκε με βάση τον νοτιοαφρικανικό νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί για και θεωρούνται ακίνδυνοι μπορούν να εκτίουν μόνο το ένα έκτο της ποινής τους.

Στη διάρκεια της δίκης, η κατηγορούσα αρχή δεν κατάφερε να πείσει την δικαστή Τοκοζίλε Μασίπα για την πρόθεση του Πιστόριους να σκοτώσει τη σύντροφό του όταν πυροβόλησε έξω από το μπάνιο του σπιτιού του, όπου βρισκόταν εκείνη κλειδωμένη. Αποτέλεσμα ήταν να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Οι εισαγγελείς έχουν ασκήσει στην ετυμηγορία, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να είναι , επειδή ο Πιστόριους όφειλε να γνωρίζει πως το πρόσωπο που βρισκόταν κλειδωμένο πίσω από την πόρτα του μπάνιου μπορούσε να σκοτωθεί.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση