Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Time: Πρόσωπο της χρονιάς το κοινωνικό κίνημα #MeΤoo
Time: Πρόσωπο της χρονιάς το κοινωνικό κίνημα #MeΤoo

Time: Πρόσωπο της χρονιάς το κοινωνικό κίνημα #MeΤoo

Το περιοδικό «Time» ανακήρυξε τις «The Silence Breakers», τις που εξέφρασαν ανοιχτά την γνώμη τους κατά της σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης, ως Πρόσωπο της Χρονιάς.

Η κίνηση αυτή είναι στενά συνυφασμένη με το , το οποίο εμφανιζόταν ως κατηγορία κατά του παραγωγού του Χόλυγουντ, Χάρβει Γουάινσταιν.

Το περιοδικό αναφέρει πως το hashtag αποτελεί «μέρος της εικόνας, και όχι αυτή καθαυτή». «Είναι η ταχύτερη κοινωνική αλλαγή που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο αρχισυντάκτης Έντουαρντ Φέλσενθαλ στην εκπομπή «Today» του NBC, και συμπλήρωσε ότι «ξεκίνησε ως μεμονωμένες πράξεις θάρρους εκατοντάδων γυναικών, και κάποιων αντρών επίσης, που αποφάσισαν να μοιραστούν τις ιστορίες τους».

Ο πρόεδρος των , Ντόναλντ Τράμπ, ήταν ο δεύτερος επιλαχόντας για «Πρόσωπο της Χρονιάς», ενώ το προηγούμενο έτος είχε κερδίσει τον τίτλο.

Η του περιοδικού ξεκίνησε το 1927 με τον «Άνδρα της Χρονιάς», αναγνωρίζοντας το άτομο, το οποίο «καλώς ή κακώς έκανε τα περισσότερα για να επηρεάσει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μέσα στο χρόνο». Η μεγάλη πλειοψηφία των επιλαχόντων ήταν άτομα, αλλά όχι όλα.

Το 2014, το περιοδικό τίμησε τους «Μαχητές κατά του », ενώ το 2011 «οι Διαδηλωτές» αναγνώρισαν την σπουδαιότητα της επονομαζόμενης Αραβικής Άνοιξης.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 55χρονου από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/Tp42jboffZ -

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση