Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τη δήμευση περιουσίας προσφύγων ενέκρινε η Δανία
Τη δήμευση περιουσίας προσφύγων ενέκρινε η Δανία

Τη δήμευση περιουσίας προσφύγων ενέκρινε η Δανία

Τουλάχιστον επιτρέπεται να κρατήσουν τις βέρες τους. Στο εξής, οι πρόσφυγες που φθάνουν στη Δανία θα υποχρεούνται να παραδίδουν στις Αρχές οποιαδήποτε αντικείμενα αξίας ή χρηματικά ποσά άνω των 1.340 ευρώ, αν και μετά την κατακραυγή εξαιρέθηκαν αντικείμενα ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας, όπως είναι οι βέρες. Ο σχετικός νόμος ψηφίσθηκε χθες από το δανικό Κοινοβούλιο με τις ψήφους της Κεντροδεξιάς, της αντιμεταναστευτικής Δεξιάς και της Σοσιαλδημοκρατίας.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, εκπρόσωποι της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ράσμουσεν εμφανίσθηκαν να πιστεύουν ότι τα αυτά θα ήταν δυνατόν να αποθαρρύνουν την είσοδο προσφύγων στη Δανία. Περισσότερο από την αποτροπή, που δεν μπορεί να ισχύσει για ανθρώπους διατεθειμέ να χάσουν ακόμη και τη ζωή τους για να φθάσουν στην Ευρώπη, το μέτρο της Δανίας ικανοποιεί τη δίψα της ρωμαϊκής αρένας για «». Αντίστοιχα ισχύουν στην και σε κάποια γερμανικά κρατίδια.

«Καμία χ δεν μπορεί να δώσει μεμονωμένη απάντηση, αλλά, μέχρι να συμφωνήσει ο σε μία κοινή λύση, η Δανία πρέπει να δράσει», είπε ο κεντροδεξιός Γιάκομπ Ελεμαν-Γιένσεν, ενώ ο πρωθ Ράσμουσεν μίλησε για τον «πιο παρεξηγημένο νόμο στην ιστορία της Δανίας».

«Οι περισσότεροι πρόσφυγες έχουν χάσει τα πάντα, αλλά αυτός ο νόμος φαίνεται να λέει ότι οι λίγοι που είχαν την τύχη να φθάσουν ώς τη Δανία με κάποια υπάρχοντα δεν έχουν χάσει αρκετά», σχολίασε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Παρόμοιες επικρίσεις απηύθυναν οργανώσεις για την των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση