Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Τη δήμευση περιουσίας προσφύγων ενέκρινε η Δανία
Τη δήμευση περιουσίας προσφύγων ενέκρινε η Δανία

Τη δήμευση περιουσίας προσφύγων ενέκρινε η Δανία

Τουλάχιστον επιτρέπεται να κρατήσουν τις βέρες τους. Στο εξής, οι που φθάνουν στη Δανία θα υποχρεούνται να παραδίδουν στις Αρχές οποιαδήποτε αντικείμενα αξίας ή χρηματικά ποσά άνω των 1.340 , αν και μετά την κατακραυγή εξαιρέθηκαν αντικείμενα ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας, όπως είναι οι βέρες. Ο σχετικός νόμος ψηφίσθηκε χθες από το δανικό Κοινοβούλιο με τις ψήφους της Κεντροδεξιάς, της αντιμεταναστευτικής Δεξιάς και της Σοσιαλδημοκρατίας.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, εκπρόσωποι της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ράσμουσεν εμφανίσθηκαν να πιστεύουν ότι τα μέτρα αυτά θα ήταν δυνατόν να αποθαρρύνουν την είσοδο προσφύγων στη Δανία. Περισσότερο από την , που δεν μπορεί να ισχύσει για ανθρώπους διατεθειμένους να χάσουν ακόμη και τη ζωή τους για να φθάσουν στην Ευρώπη, το μέτρο της Δανίας ικανοποιεί τη δίψα της ρωμαϊκής αρένας για «αίμα». Αντίστοιχα μέτρα ισχύουν στην Ελβετία και σε κάποια γερμανικά κρατίδια.

«Καμία χώρα δεν μπορεί να δώσει μεμονωμένη απάντηση, αλλά, μέχρι να συμφωνήσει ο σε μία κοινή λύση, η Δανία πρέπει να δράσει», είπε ο κεντροδεξιός βουλευτής Γιάκομπ Ελεμαν-Γιένσεν, ενώ ο Ράσμουσεν μίλησε για τον «πιο παρεξηγημένο νόμο στην της Δανίας».

«Οι περισσότεροι έχουν χάσει τα πάντα, αλλά αυτός ο νόμος φαίνεται να λέει ότι οι λίγοι που είχαν την τύχη να φθάσουν ώς τη Δανία με κάποια υπάρχοντα δεν έχουν χάσει αρκετά», σχολίασε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Παρόμοιες επικρίσεις απηύθυναν οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρόκριση στους «οκτώ» για Τσιτσιπά – Σάκκαρη #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/PeqGjCCrW0 -

  • Στο Κτίριο Καπνού η «Επάνοδος» #ΚτίριοΚαπνού - https://t.co/wNGdA6JVjF -

  • Κ. Παπανάτσιου: Η κοροϊδία των συνταξιούχων από την ΝΔ συνεχίζεται με τη φορολόγηση αναδρομικών για τα έτη 2015-201… - https://t.co/eYoYAc6ZF6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση