Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τη δήμευση περιουσίας προσφύγων ενέκρινε η Δανία
Τη δήμευση περιουσίας προσφύγων ενέκρινε η Δανία

Τη δήμευση περιουσίας προσφύγων ενέκρινε η Δανία

Τουλάχιστον επιτρέπεται να κρατήσουν τις βέρες τους. Στο εξής, οι πρόσφυγες που φθάνουν στη Δανία θα υποχρεούνται να παραδίδουν στις Αρχές οποιαδήποτε αντικείμενα αξίας ή χρηματικά ποσά άνω των 1.340 , αν και μετά την κατακραυγή εξαιρέθηκαν αντικείμενα ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας, όπως είναι οι βέρες. Ο σχετικός νόμος ψηφίσθηκε χθες από το δανικό Κοινοβούλιο με τις ψήφους της Κεντροδεξιάς, της αντιμεταναστευτικής Δεξιάς και της Σοσιαλδημοκρατίας.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, εκπρόσωποι της ς κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ράσμουσεν εμφανίσθηκαν να πιστεύουν ότι τα μέτρα αυτά θα ήταν δυνατόν να αποθαρρύνουν την είσοδο προσφύγων στη Δανία. Περισσότερο από την αποτροπή, που δεν μπορεί να ισχύσει για ανθρώπους διατεθειμένους να χάσουν ακόμη και τη ζωή τους για να φθάσουν στην , το μέτρο της Δανίας ικανοποιεί τη δίψα της ρωμαϊκής αρένας για «αίμα». Αντίστοιχα μέτρα ισχύουν στην και σε κάποια γερμανικά κρατίδια.

«Καμία χώρα δεν μπορεί να δώσει μεμονωμένη απάντηση, αλλά, μέχρι να συμφωνήσει ο σε μία κοινή λύση, η Δανία πρέπει να δράσει», είπε ο κεντροδεξιός Γιάκομπ Ελεμαν-Γιένσεν, ενώ ο πρωθυπουργός Ράσμουσεν μίλησε για τον «πιο παρεξηγημένο νόμο στην της Δανίας».

«Οι περισσότεροι πρόσφυγες έχουν χάσει τα πάντα, αλλά αυτός ο νόμος φαίνεται να λέει ότι οι λίγοι που είχαν την τύχη να φθάσουν ώς τη Δανία με κάποια υπάρχοντα δεν έχουν χάσει αρκετά», σχολίασε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συν στην . Παρόμοιες επικρίσεις απηύθυναν οργανώσεις για την των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση