Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Θερμοκρασίες έως και -40 το Σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ
Θερμοκρασίες έως και -40 το Σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ

Θερμοκρασίες έως και -40 το Σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ

Μετά την κύρωση χιλιάδων πτήσεων, τις σφοδρές χιονοπτώσεις κι τις ιστορικές πλημμύρες στη Βοστόνη, η βαρυχειμωνιά επιμένει στις βορει και το χιόνι έδωσε σήμερα τη θέση του στο τσουχτερό κρύο, όπου πολικές θερμοκρασίες, πολύ κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, αναμένονται το Σαββατοκύριακο. Οι ειδικοί αναμένουν θερμοκρασίες έως τους -20 βαθμούς σε πολλές περιοχές στα βορειανατολικά αργότερα σήμερα και αύριο Σάββατο, ενώ δεν αποκλείουν ο να προσεγγίσει τους -40 κατά τη διάρκεια τη νύχτας στις πολιτείες βορειότερα, όπως το Μέιν και το Νιου Χαμσάιρ.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους σε αυτό το κύμα ς. Τελευταίος εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών ήταν εκείνος ενός πεζού, που παρασύρθηκε από ένα όχημα ο οδηγός του οποίου έχασε τον έλεγχο λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος νωρίτερα σήμερα, στη Νότια Καρολίνα.

Η χιονοθύελλα της Πέμπτης, η πρώτη αυτού του χειμώνα, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις, αρχής γενομένης από τις . Περισσότερες από 4.300 πτήσεις ματαιώθηκαν την Πέμπτη και σε περίπου 3.500 πτήσεις σημειώθηκαν καθυστερήσεις.

Αν και τα της Νέας Υόρκης και της Βοστόνης άνοιξαν σήμερα το πρωί, σχεδόν το 20% των πτήσεων από και προς το Κένεντι ματαιώθηκε και άνω του 30% των πτήσεων από το La Guardia ή το Logan στη Βοστόνη, σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightaware.

Οι τοπικές αρχές κινητοποιήσαν χιλιάδες εκχιονιστικά κι εργάτες με στόχο να καθαρίσουν τους τεράστιους όγκους χιονιού που έχουν συγκεντρωθεί από την Πέμπτη, όπου σε πολλές περιοχές της Νέας ς ή της πολιτείας της Νέας Υόρκης το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 30 εκατοστά, και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να σχηματιστεί παγετός.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση