Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τερέζα Μέι: Έξοδος από την ενιαία αγορά – Η Βουλή θα ψηφίσει επί της τελικής συμφωνίας για το Brexit
Τερέζα Μέι: Έξοδος από την ενιαία αγορά – Η Βουλή θα ψηφίσει επί της τελικής συμφωνίας για το Brexit

Τερέζα Μέι: Έξοδος από την ενιαία αγορά – Η Βουλή θα ψηφίσει επί της τελικής συμφωνίας για το Brexit

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης ς, , έδωσε σήμερα την πρώτη επίσημη ομιλία της σχετικά με τη μεθοδολογία με την οποία θα πραγματοποιηθεί η έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Διαπραγματευόμαστε μία νέα σχέση με την Μία σχέση ισότητας», δήλωσε η ξεκινώντας την ομιλία της. «Και πρέπει να ρωτήσουμε τον εαυτό μας τι είδους χώρα θέλουμε να γίνουμε. Θέλω το Ηνωμένο Βασίλειο να γίνει πιο δυνατό, πιο ενωμένο και πιο εξωστρεφές από ποτέ. Αλλά θέλω και μία καλύτερη συμφωνία για τους απλούς πολίτες», συνέχισε.

«Η για το δημο δεν είναι μια εσωστρεφής . Η δείχνει το πιο διεθνές πρόσωπό της σήμερα. Κοιτάμε πέρα από την Ευρώπη, σεβόμενοι την ευρωπαϊκή κληρονομιά μας», προσέθεσε, ενώ τόνισε πως «η Βρετανία θέλει η να πετύχει, όχι να αποσυντεθεί», απαντώντας έμμεσα στις αιχμές του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε συνέντευξή του στους Times είχε δηλώσει πως με την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας, η Ε.Ε. θα διαλυθεί.

Η Βρετανή πρωθυπουργός δεσμεύθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου πως θα ζητήσει από Βουλή και ερουσία να κυρώσουν το σχέδιο Brexit, ενισχύοντας έτσι την εσωτερική έννομη τάξη της Βρετανίας.

«Οι ίδιοι νόμοι που ισχύουν τώρα θα ισχύσουν και την επομένη του Brexit. Το Κοινοβούλιό μας θα φροντίσει γι' αυτό», προσέθεσε, ενώ τόνισε τη σημασία της συνεργασίας των επιμέρους Κοινοβουλίων και τη σωστή διανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικής κυβέρνησης και εθνικών κοινοβουλίων μετά την αποχώρηση από την Ε.Ε.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση