Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ταυτοποιήθηκε ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν
Ταυτοποιήθηκε ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν

Ταυτοποιήθηκε ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν

Η εξφάνιση της μικρής  Μντλίν Μπεθ ΜακΚαν το βράδυ της 3ης Μαΐου 2007, σε ηλικία 3 ετών, από το κρεβάτι της στην Πράια ντα Λουζ,  στην περιφέρεια Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, εχει χαρακτηριστεί ως η πιο πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης στη σύγχρονη ιστορία, καθώς μέχρι σήμερα η υπόθεση δεν έχει εξιχνιαστεί και η τύχη του κοριτσιού ακόμα  παραμένει άγνωστη.

Τώρα, 13 χρόνια μετά, ταυτοποιήθηκε από την βρετανική αστυνομία ένας ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Πρόκειται για έναν 43χρονο Γερμανό υπήκοο, κρατούμενο στις φυλακές, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε το τρίχρονο κοριτσάκι, καθώς εκείνη την περίοδο τριγυρνούσε την περιοχή της εξαφάνισης με ένα βαν.

Madeleine McCann
Η Σκότλαντ Γιαρντ απευθύνει έκκληση για πληροφορίες τόσο για το φορτηγάκι όσο και για το δεύτερο όχημα του υπόποτου, μία Τζάγκουαρ.

Ο 43χρονος σήμερα Γερμανός μεταβίβασε το όχημα σε κάποιον άλλον, μία ημέρα μετά την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.

Οι Βρετανοί αστυνομικοί ζητούν επίσης από οποιονδήποτε γνωρίζει κάποια πληροφορία σχετικά με δύο πορτογαλικά τηλέφωνα, να την καταθέσει στις αρχές. Το ένα από τα τηλέφωνα πιστεύεται ότι το χρησιμοποιούσε ο ύποπτος, ο οποίος δέχθηκε μια κλήση διάρκειας 30 λεπτών από το δεύτερο τηλέφωνο, ενώ βρισκόταν στην Πράια ντε Λουζ, τη νύχτα της εξαφάνισης του παιδιού, λίγο προτού χαθούν τα ίχνη της.

Δράστης σεξουαλικών εγκλημάτων ο ύποπτος

Οι Γερμανοί ερευνητές είχαν «στενή συνεργασία» με τους Βρετανούς και Πορτογάλους συναδέλφους τους προκειμένου να καταφέρουν βρουν αυτόν τον νέο ύποπτο.

«Σε σχέση με την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας Μαντλίν Μπεθ Μακάν, ηλικίας 3 ετών εκείνη την εποχή (…), το υπουργείο δημόσιας τάξης του Μπραουνσβάιγκ διεξάγει έρευνα σχετικά με έναν Γερμανό υπήκοο ηλικίας 43 ετών που θεωρείται ύποπτος για φόνο», λέει η γερμανική αστυνομία της Γερμανίας σε ένα δελτίο τύπου.

Ο ύποπτος είναι δράστης σεξουαλικών εγκλημάτων που έχει ήδη καταδικαστεί πολλές φορές, ιδίως για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Εκτίει αυτή τη στιγμή ποινή φυλάκισης για «μια άλλη υπόθεση», διευκρινίζει η αστυνομία.

Ο άνδρας αυτός είχε ζήσει για καιρό στο Αλγκάρβε το διάστημα μεταξύ 1995 και 2007, για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα που βρίσκεται μεταξύ του Λάγκος και της Πράια ντα Λουζ. Είχε, επίσης, εργαστεί στην περιοχή, κυρίως στον τομέα της εστίασης.

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, έβγαζε τα προς το ζην «διαπράττοντας εγκλήματα, ιδίως διαρρήξεις σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα και παραθεριστικές κατοικίες», όπως και ναρκωτικών.

Ελπίδες στην οικογένεια της μικρής Μαντλίν από την ταυτοποίηση Γερμανού παιδόφιλου ως υπόπτου

Οι της Μάντλιν Μακάν, η οποία το 2007 εξαφανίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από την Ποτρογαλία σε ηλικία τριών ετών, δήλωσαν σήμερα ότι η χθεσινή ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών ότι ταυτοποιήθηκε νέος ύποπτος, είναι πιθανόν μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση.

Η μικρή Μάντλιν εξαφανίστηκε από το δωμάτιο ξενοδοχείου στις 3 Μαϊου του 2007, στη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ του Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, ενώ οι της δειπνούσαν με φίλους εκεί κοντά.

Έκτοτε, οι γονείς της αναζητούν ίχνη της Μάντλιν σε ολόκληρο τον κόσμο επί 13 χρόνια.

Χθες Τετάρτη η βρετανική και η γερμανική αστυνομία έκαναν έκκληση για πληροφορίες σχετικά με έναν Γερμανό παιδόφιλο, ο οποίος βρίσκεται σε φυλακή της Γερμανίας και ο οποίος όταν εξαφανίστηκε η Μάντλιν ήταν 30 ετών.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Ωτσόσο, μετά από τόσα χρόνια άκαρπων ερευνών, οι γονείς του κοριτσιού – που σήμερα θα είναι 16 ετών αν βρίσκεται εν – «είναι ρεαλιστές»

«Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας, θέλουν να γνωρίζουν τι συνέβη στην κόρη τους για να έχουν ειρήνη και να παραπεμφθεί όποιος είναι υπεύθυνος (για την εξαφάνιση) στη δικαιοσύνη», είπε ο Μίτσελ.

Η αστυνομία χειρίζεται την υπόθεση ως ανθρωποκτονία

Η αστυνομία θέλει να μιλήσει με όποιον έχει σχετικές πληροφορίες για τον 43χρονο, τον οποίο δεν κατονομάζουν, ή για τις κινήσεις δύο οχημάτων που συνδέονται με αυτό το πρόσωπο την ίδια περίπου περίοδο με την εξαφάνιση του κοριτσιού.

Και τα δύο οχήματα, ένα τροχόσπιτο μάρκας Volkswagen και μία Jaguar, βρίσκονται σήμερα στην κατοχή της γερμανικής αστυνομίας.

Ο ύποπτος, λέει η γερμανική αστυνομία, διέμενε στο Αλγκάρβε το διάστημα 1995-2007 και επί σειρά ετών σε ένα κοντά στην Πράια ντα Λουζ. Έκανε διαρρήξεις σε ξενοδοχεία και σε εξοχικές κατοικίες καθώς και ναρκωτικών.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο άνδρας αυτός «έχει καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο παρελθόν».

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι χειρίζεται την υπόθεση ως ανθρωποκτονία. Δεν θεωρεί ότι ο φόνος ήταν προμελετημένος και ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος εμπλεκόταν σε αδικήματα όπως διαρρήξεις και ληστείες.

Γερμανοί εισαγγελείς: Θεωρούμε τη Μαντλίν ΜακΚαν νεκρή

Οι Γερμανοί εισαγγελείς δήλωσαν την Πέμπτη ότι ερευνούν έναν 43χρονο Γερμανό άνδρα με την υποψία της δολοφονίας και πιστεύουν ότι η Μαντλίν ΜακΚάν, το κοριτσάκι που εξαφανίστηκε στην Πορτογαλία το 2007 σε ηλικία μόλις τριών ετών, είναι νεκρή.

«Η εισαγγελία στο Μπράουνσβαιγκ ερευνά έναν 43χρονο Γερμανό υπήκοο με την υποψία της δολοφονίας. Από αυτό μπορείτε να καταλάβετε ότι υποθέτουμε πως το κορίτσι είναι νεκρό», δήλωσε ο εισαγγελέας του Μπράουνσγουιγκ Χανς Κρίστιαν Γούλτερς.

Η Μακάν εξαφανίστηκε από την κρεβατοκάμαρά της στις 3 Μαΐου 2007 κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στο Αλγκάρβε, ενώ οι γονείς της έτρωγαν με φίλους κοντά στο θέρετρο Praia da Luz.

Σημειώνεται ότι χθες έγινε γνωστό ότι 13 χρόνια μετά, ταυτοποιήθηκε από την βρετανική αστυνομία ένας ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Πρόκειται για εναν 43χρονο Γερμανό υπήκοο, κρατούμενο στις φυλακές, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε το τρίχρονο κοριτσάκι, καθώς εκείνη την περίοδο τριγυρνούσε την περιοχή της εξαφάνισης με ένα βαν.

Η Σκότλαντ Γιαρντ απηύθυνε έκκληση για πληροφορίες τόσο για το φορτηγάκι όσο και για το δεύτερο όχημα του υπόπτου, μία Τζάγκουαρ.

Ο 43χρονος σήμερα Γερμανός μεταβίβασε το όχημα σε κάποιον άλλον, μία ημέρα μετά την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.

Οι Βρετανοί αστυνομικοί ζητούν επίσης από οποιονδήποτε γνωρίζει κάποια πληροφορία σχετικά με δύο πορτογαλικά τηλέφωνα, να την καταθέσει στις αρχές. Το ένα από τα τηλέφωνα πιστεύεται ότι το χρησιμοποιούσε ο ύποπτος, ο οποίος δέχθηκε μια κλήση διάρκειας 30 λεπτών από το δεύτερο τηλέφωνο, ενώ βρισκόταν στην Πράια ντε Λουζ, τη νύχτα της εξαφάνισης του παιδιού, λίγο προτού χαθούν τα ίχνη της.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση