Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσαν οι ΗΠΑ για την Ευρώπη
Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσαν οι ΗΠΑ για την Ευρώπη

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσαν οι ΗΠΑ για την Ευρώπη

Ταξιδιωτική οδηγία για τη αλλά και όλη την Ευρώπη, για τον κίνδυνο τρομοκρατικής ς, εξέδωσε χθες το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, συστήνοντας στους Αμερικανούς πολίτες να επαγρυπνούν.

Σύμφωνα με τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι Αμερικανοί πολίτες προειδοποιούνται για τον κίνδυνο εκδήλωσης τρομοκρατικών επιθέσεων «σε όλη την Ευρώπη, με στόχο μεγάλες διοργανώσεις, τουριστικά αξιοθέατα, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και μεταφορικά μέσα». Η ταξιδιωτική οδηγία εκπνέει στις 31 Αυγούστου.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως αναμενόταν, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στη , αναφέροντας: «Τα στάδια του Euro, οι ζώνες οπαδών (fan zones) και οι χώροι προβολής αγώνων αποτελούν πιθανούς στόχους τρομοκρατών». Η προειδο αφορά, εκτός από το Euro , που διεξάγεται από τις 10 Ιουνίου έως και τις 10 Ιουλίου και τον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας, το γνωστό Tour France, από τις 2 έως και τις 24 Ιουλίου.

Την προσοχή των Αμερικανών επισκεπτών εφιστά, όμως, το υπουργείο Εξωτερικών των και στη διοργάνωση της Παγκόσμιας Ημέρας Νεότητας της μαιοκαθολικής Εκκλησίας, που αναμένεται να προσελκύσει μέχρι και 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους στην Κρακο μεταξύ 26 και 31 Ιουλίου.
«Οι τοπικές υποδομές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα, εξαιτίας του πρωτόγνωρου αριθμού επισκεπτών. Η Πολωνία θα εφαρμόσει έκτακτα ασφαλείας την περίοδο αυτή», αναφέρει η οδηγία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση