Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσαν οι ΗΠΑ για την Ευρώπη
Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσαν οι ΗΠΑ για την Ευρώπη

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσαν οι ΗΠΑ για την Ευρώπη

Τξιδιωτική οδηγί για τη αλλά και όλη την Ευρώπη, για τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης, εξέδωσε χθες το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, συστήνοντας στους Αμερικανούς πολίτες να επαγρυπνούν.

Σύμφωνα με τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Στέιτ τιπάρτμεντ, οι Αμερικανοί πολίτες προειδοποιούνται για τον κίνδυνο εκδήλωσης τρομοκρατικών επιθέσεων «σε όλη την Ευρώπη, με στόχο μεγάλες διοργανώσεις, τουριστικά αξιοθέατα, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και μεταφορικά μέσα». Η ταξιδιωτική οδηγία εκπνέει στις 31 Αυγούστου.

Το Στέιτ τιπάρτμεντ, όπως αναμενόταν, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στη , αναφέροντας: «Τα στάδια του Euro, οι ζώνες οπαδών (fan zones) και οι χώροι προβολής αγώνων αποτελούν πιθανούς στόχους τρομοκρατών». Η προειδοποίηση αφορά, εκτός από το Euro 2016, που διεξάγεται από τις 10 Ιουνίου έως και τις 10 Ιουλίου και τον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας, το γνωστό Tour France, από τις 2 έως και τις 24 Ιουλίου.

Την προσοχή των Αμερικανών επισκεπτών εφιστά, όμως, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και στη διοργάνωση της Παγκόσμιας Ημέρας Νεότητας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, που αναμένεται να προσελκύσει μέχρι και 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους στην Κρακοβία μεταξύ 26 και 31 Ιουλίου.
«Οι τοπικές υποδομές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προτα, εξαιτίας του πρωτόγνωρου αριθμού επισκεπτών. Η θα εφαρμόσει έκτακτα ασφαλείας την περίοδο αυτή», αναφέρει η οδηγία.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση