Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ταραχή στη Γερμανία μετά τις επιθέσεις
Ταραχή στη Γερμανία μετά τις επιθέσεις

Ταραχή στη Γερμανία μετά τις επιθέσεις

Μια εκ βαθέων συζήτηση για τον τρόπο ενσωμάτωσης των νεοεισερχομένων στη θα πρέπει να διενεργήσει η χώρα, σύμφωνα με την καγκελάριο Αγκελα , μετά το σοκαριστικό άζ σεξουαλικών επιθέσεων σε βάρος γυναικών από ομάδες «ανδρών αραβικής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής», όπως ανέφεραν τα θύματα, στη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία, αλλά και σε άλλες πόλεις, όπως το Αμβούργο και η Στουτγκάρδη.

Τουλάχιστον 121 περιπτώσεις καταγράφηκαν μόνο στην Κολωνία, όπου 16 ανακρίνονται ως ύποπτοι, χωρίς ωστόσο να τους έχουν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες. Οι Αρχές μελετούν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του κεντρικού σταθμού της πόλης για να διαπιστώσουν αν οι συγκεκριμένοι άνδρες όντως εμπλέκονται στις επιθέσεις. Τα τρία τέταρτα των κρουσμάτων αφορούν σεξουαλικές επιθέσεις, ενώ αναφέρθηκαν επίσης κλοπές και άσκηση ς.

Χαιρετίζοντας το γεγονός πως οι γυναίκες προσέφυγαν στην αστυνομία, η παραδέχθηκε πως υπάρχουν «σοβαρά ερωτηματικά που εκτείνονται πέραν της Κολωνίας». Οι επιθέσεις αυτές αποδεικνύουν ότι σε ορισμένες περιοχές «υπάρχει περιφρόνηση για τις γυναίκες». Αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των Γερμανών πολιτών να διεκδικούν μια απάντηση από το κράτος, η Μέρκελ τόνισε πως «πρέπει να μιλήσουμε ξανά για τις πολιτισμικές αξίες της συνύπαρξής μας». «Το αίσθημα των γυναικών στα περιστατικά αυτά ήταν ότι βρέθηκαν εντελώς ανυπεράσπιστες και στο έλεος των δραστών», πρόσθεσε. Η καγκελάριος είπε ότι θα εξετάσει λήψη μέτρων όπως η αλλαγή της ς και η αύξηση του αριθμού των αστυνομικών. Αν και οι Αρχές είπαν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι δράστες είναι αιτούντες άσυλο, οι επι της πολιτικής ανοιχτών θυρών εκ μέρους της Μέρκελ άδραξαν την ευκαιρία για να της επιτεθούν και να ζητήσουν σκλήρυνση της στάσης στην υποδοχή προσφύγων. Η έχει υποδεχθεί 1,1 εκατ. πρόσφυγες το 2015 και το 40% αυτών προέρχονταν από τη Συρία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση