Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Τακτικό Ευρωβαρόμετρο – Φθινόπωρο 2015: Η μετανάστευση είναι το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί τους Ευρωπαίους
Τακτικό Ευρωβαρόμετρο – Φθινόπωρο 2015: Η μετανάστευση είναι το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί τους Ευρωπαίους

Τακτικό Ευρωβαρόμετρο – Φθινόπωρο 2015: Η μετανάστευση είναι το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί τους Ευρωπαίους

Δημοσιεύτηκε σήμερα η έκθεση με τα πρώτα αποτελέσματα του «τακτικού» Ευρωβαρομέτρου για το φθινόπωρο του 2015.

Η έκθεση και τα στοιχεία δείχνουν ότι η αντίληψη των Ευρωπαίων πολιτών όσον αφορά την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης εξακολουθεί να βελτιώνεται: 40% των πολιτών είναι της άποψης ότι η κατάσταση σε εθνικό επίπεδο είναι καλή, καταγράφοντας έτσι δύο ποσοστιαίων μονάδων από την έρευνα που διενεργήθηκε την Άνοιξη του 2015 και δημοσιεύτηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Επιπλέον, το θέμα της μετανάστευσης εμφανίζεται ως το σημαντικότερο θέμα που αντιμετωπίζει επί του παρόντος η , σημειώνοντας 20 εκατοστιαίων μονάδων μες τους τελευταίους έξι μήνες. Η μετανάστευση αποτελεί το πιο σημαντικό ζήτημα για τους πολίτες σε όλα τα Κράτη Μέλη με εξαίρεση την Πορτογαλία.

Ταυτόχρονα, η δημόσια στήριξη για την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων εντός της παραμένει ισχυρή, δείχνοντας έτσι ότι η κοινή γνώμη αναγνωρίζει τη διαφορά μεταξύ της μετανάστευσης και της ελεύθερης προσώπων. Η μελέτη καταδεικνύει επίσης ότι η αποτελεί πηγή αυξανόμενης ανησυχίας μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο .

Σύμφωνα με τα ευρήματα του Τακτικού Ευρωβαρόμετρου, οι θεωρούν ως σημαντικότερα προβλήματα της ΕΕ τη μετανάστευση (52%) και την οικονομική κατάσταση (36%), ενώ εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο ζήτημα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα είναι η ανεργία (55%). Το 70% των Ελλήνων είναι υπέρ της Ενιαίας Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και του Ευρώ (ΕΕ28: 56%) και το 80% υπέρ της ελεύθερης κίνησης των Ευρωπαίων πολιτών.

Το Τακτικό – Φθινόπωρο 2015 αποτελεί την τρίτη δημοσκόπηση που πραγματοποιείται σε επίπεδο ΕΕ μετά την ανάληψη καθηκόντων της Επιτροπής την 1η Νοεμβρίου 2014.

Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε μέσω προσωπικών συνεντεύξεων στο διάστημα μεταξύ 7 και 17 Νοεμβρίου 2015. Συνολικά, ερωτήθηκαν 31.819 άτομα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και στις υποψήφιες χώρες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αθ.Λιούπης: Εξασφάλιση δικτύου υψηλής ταχύτητας στις “Λευκές Περιοχές” της Μαγνησίας - https://t.co/HTa5LMR5wU… -

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δασικές περιοχές της #ΠΕΜΣ #ΠΕΜΣ - https://t.co/Z1GvKY2EnK -

  • Πληρώνονται οι σιτοπαραγωγοί από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου - https://t.co/aNQkyfrPPV… -

"Αλιεύοντας" την είδηση