Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ταϊλάνδη: Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη που σκότωσε τουλάχιστον 20 ανθρώπους
Ταϊλάνδη: Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη που σκότωσε τουλάχιστον 20 ανθρώπους

Ταϊλάνδη: Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη που σκότωσε τουλάχιστον 20 ανθρώπους

Ανθρωποκυνηγητό γι τον δράστη που σκότωσε τουλάχιστον 20 νθρώπους και διέφυγε από εμπορικό κέντρο στην περιοχή Νακόν Ρατσασίμα – γνωστή και με την ονομασία Κοράτ – στα βορειοανατολικά της Ταϊλάνδης, εχουν εξαπολύσει οι αρχές της χώρας.

Ο 34χρονος Τζακραπάντ Τόμα σκότωσε τουλάχιστον 20 ανθρώπους σε διάφορα σημεία της Κοράτ, πριν ταμπουρωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου στον 4ο όροφο του πολυκαταστήματος Terminal 21.

Τελικά, μετά από πολύωρη πολιορκία, κατάφερε να διαφύγει από τον εμπορικό κέντρο μετά από ανταλλαγή πυρών με τις ειδικές δυνάμεις, στο πολυώροφο γκαράζ του συγκροτήματος.

Στη συνέχεια, πυροβόλησε μια φιάλη αερίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και μέσα στη σύγχυση εξαφανίστηκε, μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Thairath TV.

Ο ένοπλος συνέχισε να πυροβολεί και στον δρόμο, κοντά στο γκαράζ ενώ δύο μέλη των ειδικών δυνάμεων τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ταϊλάνδης ο ύποπτος είναι 34 ετών, ήταν επαγγελματίας στρατιώτης, εκπαιδευτής ς στη μονάδα του και εκπαιδευμένος ελεύθερος σκοπευτής στο πρόγραμμα των ειδικών δυνάμεων.

Η αστυνομία της χώρας έδωσε στην τα στοιχεία και την του, ζητώντας πληροφορίες.

Νωρίτερα, η αστυνομία προχώρησε σε επιχείρηση εκκένωσης του εμπορικού κέντρου αλλά, σύμφωνα με τον αγγλόφωνο ιστότοπο της ς Khaosot, οι ειδικές δυνάμεις που ερεύνησαν και τους τέσσερις ορόφους του κεντρικού κτιρίου δεν βρήκαν ούτε τον ένοπλο, ούτε τους ομήρους που κρατούσε.

Λίγο αργότερα ακούστηκαν σφοδρά πυρά από το υπόγειο του κτιρίου και δύο νεκροί μεταφέρθηκαν έξω.

Το συγκρότημα του Terminal 21 αποτελείται από πολλά κτίρια, μεταξύ των οποίων και ένα πολυώροφο γκαράζ.

Νωρίτερα, αστυ και στρατιώτες εισέβαλαν στο εμπορικό κέντρο, βοηθώντας εκατοντάδες ανθρώπους να διαφύγουν, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ταϊλάνδης.

Πριν καταφύγει στο εμπορικό κέντρο, ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε τον διοικητή του και άλλους δύο ανθρώπους μέσα σε μια στρατιωτική βάση και διέφυγε με κλεμμένο αυτοκίνητο.

Πυροβολούσε στην τύχη τους περαστικούς, κατευθυνόμενος προς το εμπορικό κέντρο, όπου στη συνέχεια πήρε ομήρους.

Ενσωματωμένο βίντεο

«Δεν γνωρίζουμε γιατί το έκανε. Φαίνεται ότι τρελάθηκε», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας αναφερόμενος στον δράστη.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν. Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι περίπου 10 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση