Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ταχύτερη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. υπόσχεται η Μέρκελ
Ταχύτερη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. υπόσχεται η Μέρκελ

Ταχύτερη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. υπόσχεται η Μέρκελ

Η είνι έτοιμη ν βοηθήσει ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, τόνισε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη η Αγκελα , με φόντο την προσφυγική κρίση, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ ταβούτογλου.

«Πώς μπορούμε να οργανώσουμε την ενταξιακή διαδικασία πιο δυναμικά;», ρώτησε η Γερμανίδα Καγκελάριος και πρόσθεσε ότι η είναι έτοιμη να ανοίξει φέτος το κεφάλαιο 17 και να κάνει προετοιμασίες για τα (κεφάλαια) 23 και 24. «Μπορούμε να μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες», είπε.

Από την πλευρά του ο Αχμέτ ταβούτογλου υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Γερμανία ώστε να αποτραπεί η παράνομη , αλλά εκτίμησε ότι η κρίση δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς μια επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία.

Επισήμανε ακόμη πως η Αγκυρα αναμένει την επίσπευση της διαδικασίας ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πως έχει σημειωθεί πρόοδος στο θέμα των ταξιδιών Τούρκων πολιτών στην ΕΕ χωρίς , ενώ εξέφρασε την θέση ότι μία «ζώνη ασφαλείας» στη βόρεια Συρία είναι απαραίτητη προκειμένου να ανακοπούν οι προσφυγικές ροές.

Επίσπευση ζήτησε και ο Ερντογάν

Την υποστήριξη του Βερολίνου στην επίσπευση της προσπάθειας της Τουρκίας να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζήτησε από την Αγκελα και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ο ίδιος δήλωσε.

Ο Ερντογάν γνωστοποίησε πως συζήτησε επίσης με την Γερμανίδα Καγκελάριο και την ανάγκη να «ενεργήσουν από κοινού εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση