Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ταχύτερη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. υπόσχεται η Μέρκελ
Ταχύτερη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. υπόσχεται η Μέρκελ

Ταχύτερη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. υπόσχεται η Μέρκελ

Η Γερμνί είναι έτοιμη να βοηθήσει ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, τόνισε την στην Κωνσταντινούπολη η Αγκελα Μέρκελ, με φόντο την προσφυγική κρίση, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Πώς μπορούμε να οργανώσουμε την ενταξιακή διαδικασία πιο δυναμικά;», ρώτησε η Γερμανίδα Καγκελάριος και πρόσθεσε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να ανοίξει φέτος το κεφάλαιο 17 και να κάνει προετοιμασίες για τα (κεφάλαια) 23 και 24. «Μπορούμε να μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες», είπε.

Από την πλευρά του ο Αχμέτ Νταβούτογλου υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Γερμανία ώστε να αποτραπεί η μετανάστευση, αλλά εκτίμησε ότι η κρίση δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς μια επίλυση της σύγκρουσης στη .

Επισήμανε ακόμη πως η Αγκυρα αναμένει την επίσπευση της διαδικασίας ένταξής της στην και πως έχει σημειωθεί πρόοδος στο θέμα των ταξιδιών Τούρκων πολιτών στην ΕΕ χωρίς βίζα, ενώ εξέφρασε την θέση ότι μία «ζώνη ασφαλείας» στη βόρεια είναι απαραίτητη προκειμένου να ανακοπούν οι προσφυγικές ροές.

Επίσπευση ζήτησε και ο

Την υποστήριξη του υ στην επίσπευση της προσπάθειας της Τουρκίας να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζήτησε από την Αγκελα Μέρκελ και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ , όπως ο ίδιος δήλωσε.

Ο Ερντογάν γνωστοποίησε πως συζήτησε επίσης με την Γερμανίδα Καγκελάριο και την ανάγκη να «ενεργήσουν από κοινού εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση