Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τα πτώματα 43 μεταναστών ανακαλύφθηκαν στη λιβυκή ακτή
Τα πτώματα 43 μεταναστών ανακαλύφθηκαν στη λιβυκή ακτή

Τα πτώματα 43 μεταναστών ανακαλύφθηκαν στη λιβυκή ακτή

Τα τα 43 μεταναστών έχουν ανακαλυφθεί από χθες, Σάββατο, σε λιβυκές παραλίες ανατολικά της πρωτεύουσας και άλλα μπορεί ακόμη να ξεβραστούν μετά το ναυάγιο του πλεούμενου που μετέφερε τους , ανακοίνωσε σήμερα η λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνος.

“Κάτοικοι της περιοχής μας ειδοποίησαν για την παρουσία πτωμάτων στις παραλίες γύρω από το λιμάνι του Ζλίτεν (160 χλμ. ανατολικά της ς). Ανακαλύψαμε εκεί αρχικά 25 τα και μετά άλλα τέσσερα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου Μοχάμαντ Αλ-Μισράτι.

Ο Αλ-Μισράτι δεν έδωσε διευκρινίσεις για τη χ προέλευσης των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, αλλά το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των λιβυκών αρχών της Τρίπολης μετέδωσε πως οι αυτοί προέρχονταν από διάφορες χώρες της Αφρικής.

Σαράντα χιλιόμετρα δυτικά, τα πτώματα άλλων 14 μεταναστών ανακαλύφθηκαν κοντά στο λιμάνι της (120 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης), σύμφωνα με τη λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνο. “Το πρωί λάβαμε πληροφορίες για την παρουσία πτωμάτων στην της Σιλίν”, κοντά στη Χομς, δήλωσε ο Φάουζι Αμπντέλ-Άαλ, εκπρόσωπος της λιβυκής Ερυθράς Ημισελήνου στη Χομς, σύμφωνα με τον οποίο πρόκειται για μετανάστες προερχόμενους από αφρικανικές χώρες.

Σύμφωνα με τις πηγές της Ερυθράς Ημισελήνου, τα είχαν επιβιβασθεί σ' ένα πλεούμενο που ναυάγησε κοντά στο Ζλίτεν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση