Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τα πτώματα 43 μεταναστών ανακαλύφθηκαν στη λιβυκή ακτή
Τα πτώματα 43 μεταναστών ανακαλύφθηκαν στη λιβυκή ακτή

Τα πτώματα 43 μεταναστών ανακαλύφθηκαν στη λιβυκή ακτή

Τα πτώματα 43 μεταναστών έχουν ανακαλυφθεί από χθες, Σάββατο, σε λιβυκές παραλίες ανατολικά της πρωτεύουσας Τρίπολη και άλλα μπορεί ακόμη να ξεβραστούν μετά το ναυάγιο του πλεούμενου που μετέφερε τους μετανάστες, ανακοίνωσε σήμερα η λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνος.

“Κάτοικοι της περιοχής μας ειδοποίησαν για την παρουσία πτωμάτων στις παραλίες γύρω από το λιμάνι του Ζλίτεν (160 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης). Ανακαλύψαμε εκεί αρχικά 25 πτώματα και μετά άλλα τέσσερα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου Μοχάμαντ Αλ-Μισράτι.

Ο Αλ-Μισράτι δεν έδωσε διευκρινίσεις για τη χώρα προέλευσης των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, αλλά το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των λιβυκών αρχών της Τρίπολης μετέδωσε πως οι μετανάστες αυτοί προέρχονταν από διάφορες χώρες της Αφρικής.

Σαράντα χιλιόμετρα δυτικά, τα πτώματα άλλων 14 μεταναστών ανακαλύφθηκαν κοντά στο λιμάνι της Χομς (120 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης), σύμφωνα με τη λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνο. “Το πρωί λάβαμε πληροφορίες για την παρουσία πτωμάτων στην της Σιλίν”, κοντά στη Χομς, δήλωσε ο Φάουζι Αμπντέλ-Άαλ, εκπρόσωπος της λιβυκής Ερυθράς Ημισελήνου στη Χομς, σύμφωνα με τον οποίο πρόκειται για μετανάστες προερχόμενους από αφρικανικές χώρες.

Σύμφωνα με τις της Ερυθράς Ημισελήνου, τα είχαν επιβιβασθεί σ’ ένα πλεούμενο που ναυάγησε κοντά στο Ζλίτεν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση