Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τα προληπτικά μέτρα της ΕΚΤ λόγω κορωνοϊού: Απαγορεύονται ταξίδια και επισκέψεις
Τα προληπτικά μέτρα της ΕΚΤ λόγω κορωνοϊού: Απαγορεύονται ταξίδια και επισκέψεις

Τα προληπτικά μέτρα της ΕΚΤ λόγω κορωνοϊού: Απαγορεύονται ταξίδια και επισκέψεις

Προληπτικά μέτρα για την προστασία του προσωπικού της από τον κίνδυνο του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, απαγορεύονται όλα τα ταξίδια των μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου και των εργαζομένων της ΕΚΤ, που δεν θεωρούνται αναγκαία, έως τις 20 Απριλίου, όταν θα γίνει νέα αξιολόγηση της κατάστασης. Οι επισκέψεις στην κεντρική τράπεζα και στο κέντρο της για τους δημόσιους επισκέπτες αναστέλλονται για την ίδια περίοδο. Επίσης, αναβάλλονται ή αναστέλλονται συνέδρια που θα γίνονταν στην κεντρική τράπεζα, ενώ η εκδήλωση που είχε προγραμματισθεί από την ΕΚΤ να γίνει στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου για την επανεξέταση της νομισματικής πολιτικής της (ECB Listen Event) θα γίνει σε νέα ημερομηνία. Κανονικά θα γίνονται οι τακτικές συνεντεύξεις Τύπου μετά τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική, με την επόμενη συνέντευξη να είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Πέμπτη, 12 Μαρτίου.

«Με τα σημερινά μέτρα, λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε την και την καλή κατάσταση του προσωπικού μας, διατηρώντας παράλληλα μία πλήρως λειτουργική κεντρική τράπεζα και τη λειτουργία της τραπεζικής εποπτείας¨, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προσθέτοντας: «Τα μέτρα βασίζονται στις υφιστάμενες κατευθυντήριες γραμμές και τη συνεχή επικοινωνία με το προσωπικό μας, συμβουλεύοντάς τους για τον ιό και ζητώντας από εκείνους που βρίσκονταν σε τομείς που έχουν επηρεασθεί να εργάζονται από το σπίτι τους για δύο εβδομάδες». Η ΕΚΤ προσθέτει ότι έως σήμερα δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζομένους της.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τις πύλες του άνοιξε για το κοινό το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε #ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ #ΜουσείοΤύπου - https://t.co/LQTb610vuR -

  • Υπηρεσιακός Υπουργός Ναυτιλίας ο Θοδωρής Κλιάρης #ΘοδωρήςΚλιάρης… - https://t.co/W249U9T2lW -

  • Προχωρούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου Καλών Νερών-Πινακάτες (Άγιος Αθανάσιος) - https://t.co/Ewu8BwoRxD… -

"Αλιεύοντας" την είδηση