Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τα δύο τρίτα των υποστηρικτών του SPD τάσσονται υπέρ του «μεγάλου συνασπισμού»
Τα δύο τρίτα των υποστηρικτών του SPD τάσσονται υπέρ του «μεγάλου συνασπισμού»

Τα δύο τρίτα των υποστηρικτών του SPD τάσσονται υπέρ του «μεγάλου συνασπισμού»

Τ δύο τρίτ των υποστηρικτών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της ς () τάσσονται υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού με τους συντηρητικούς υπό την Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.

Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την Kantar Emnid για λογαριασμό του ομίλου τοπικών εφημερίδων Funke, καταδεικνύει ότι το 66% εκ των υποστηρικτών του προτιμά τον «μεγάλο συνασπισμό» και μόλις το 30% τάσσεται υπέρ της προκήρυξης νέων, πρόωρων εκλογών. Το 78% των υποστηρικτών της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) τάσσεται υπέρ του μεγάλου συνασπισμού.

Σε μια διαδικασία που θα γίνει μέσω επιστολικής ψήφου και θα αρχίσει την 20ή Φεβρουαρίου, τα 464.000 μέλη του SPD θα κληθούν να εγκρίνουν -ή να απορρίψουν- το τετραετές κυβερνητικό πρόγραμμα στο οποίο καξαν οι ηγέτες των κομμάτων την περασμένη εβδομάδα. Το αποτέλεσμα της ς θα ανακοινωθεί την 4η Μαρτίου. Εάν η απορριφθεί, το πιθανότερο είναι ότι η θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές.

Κατά την ίδια δημοσκόπηση το 49% των Γερμανών θέλει η Μέρκελ να ολοκληρώσει άλλη μια τετραετία στην καγκελαρία, αλλά το 44% θα προτιμούσε να παραδώσει την εξουσία στον ή στη διάδοχό της νωρίτερα.

Στις τάξεις των υποστηρικτών της Χριστιανικής Ένωσης, το ποσοστό αυτών που θέλουν να ολοκληρώσει τη της ξεπερνά τα τρία τέταρτα του δείγματος. Στις τάξεις όσων δήλωσαν υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία  το 86% θέλει η Μέρκελ να αποχωρήσει πρόωρα το συντομότερο.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση