Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » SZ: Ο Σόιμπλε θα είχε τινάξει στον αέρα την ΕΕ με το Grexit
SZ: Ο Σόιμπλε θα είχε τινάξει στον αέρα την ΕΕ με το Grexit

SZ: Ο Σόιμπλε θα είχε τινάξει στον αέρα την ΕΕ με το Grexit

«Σε τέσσερ κορυφία λάθη υπέπεσε ο Βόλφγκανγκ στη μακρά και εντυπωσιακή σταδιοδρομία του» ,σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung, με αφορμή την ανοιχτή στήριξη του νυν προέδρου της Bundestag στον υποψήφιο για την προεδρία του CDU Φρίντριχ Μερτς.

«Το πρώτο λάθος αφορά στην αμνηστία φοροφυγάδων στην “υπόθεση Φλικ”, το δεύτερο στην υπόθεση των “μαύρων ταμείων” της CDU, το τρίτο στην υπερβολική αφοσίωση στον, τότε, καγκελάριο Κολ.

Η Μέρκελ γύρισε, την κατάλληλη στιγμή, την πλάτη στον “Καγκελάριο της Επανένωσης”. Για αυτό και κατάφερε να γίνει καγκελάριος, ενώ ο ανέλαβε .

Ως Οικονομικών, ο Σόιμπλε έκανε το τέταρτο μέγα λάθος του όταν ο -κατά τα άλλα- “πεπεισμένος Ευρωπαίος”, θέλησε να διώξει με κάθε τρόπο την Ελλάδα από το .

Σε περίπτωση που η καγκελάριος δεν προέβαλε , ο Σόιμπλε θα είχε τινάξει στον αέρα την .

Ο επιθετικός τρόπος που επέβαλε τον Φρίντιχ Μερτς για να εμποδίσει την «εκλεκτή» της Αγκελα Μέρκελ, Ανεγκρετ Καρμπ-Κάρεμπάουερ, αποτελεί την εκδίκηση του Σόιμπλε για το γεγονός ότι δεν έγινε καγκελάριος, ότι η Μέρκελ δεν τον άφησε να γίνει Πρόεδρος της ς και για το ότι δεν έγινε επικεφαλής του Eurogroup».

 

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση