Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις: «Θα απαντήσουμε κατάλληλα» στις απειλές Ερντογάν
Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις: «Θα απαντήσουμε κατάλληλα» στις απειλές Ερντογάν

Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις: «Θα απαντήσουμε κατάλληλα» στις απειλές Ερντογάν

Η Τουρκί συνεχίζει πρόσκοπτα τις επιχειρήσεις της κατά Κούρδων στη βόρεια Συρία, παρά τις διεθνείς , με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απειλεί μάλιστα ότι θα επεκτείνει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις και σε άλλες της βόρειας Συρίας, καθ' όλο το μήκος των συνόρων της με την και μέχρι το Ιράκ, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης για τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου με τους Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται στη βόρεια Συρία.

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) προειδοποίη την ότι σε περίπτωση που πραγματοποιήσει την απειλή για διεύρυνση των επιχειρήσεων κατά των Κούρδων μέχρι και τα σύνορα με το Ιράκ.

Ειδικότερα, σε απάντηση των δηλώσεων του προέδρου, περί «εξάλειψης των μαχητών» στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία, ο ανώτερος αξιωματούχος των SDF, Redur Xelil σχολίασε: «Οταν προσπαθήσει να διευρύνει τον αγώνα του, θα λάβει και την κατάλληλη απάντηση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν απείλησε σήμερα να επεκτείνει την τουρκική που διεξάγεται εναντίον του Αφρίν με στόχο να εξαλειφθεί κάθε παρουσία μιας κουρδικής πολιτοφυλακής την οποία η Αγκυρα χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική. Μάλιστα, τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει προς ανατολάς και υποσχέθηκε ότι θα «καθαρίσει» τη Μανμπίτζ, που βρίσκεται σε απόσταση 100 χλμ. ανατολικά του Αφρίν, όπου οι αμερικανικές δυνάμεις είναι παρούσες στο πλευρό των κούρδων πολιτοφυλάκων. Υποσχέθηκε, δε, πως «δεν θα αφήσει κανέναν τρομοκράτη μέχρι τα ιρακινά σύνορα».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση