Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις: «Θα απαντήσουμε κατάλληλα» στις απειλές Ερντογάν
Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις: «Θα απαντήσουμε κατάλληλα» στις απειλές Ερντογάν

Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις: «Θα απαντήσουμε κατάλληλα» στις απειλές Ερντογάν

Η Τουρκία συνεχίζει απρόσκοπτα τις επιχειρήσεις της κατά Κούρδων στη βόρεια Συρία, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απειλεί μάλιστα ότι θα επεκτείνει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις και σε άλλες πόλεις της βόρειας Συρίας, καθ’ όλο το μήκος των συνόρων της με την Τουρκία και μέχρι το Ιράκ, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης Τραμπ για τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου με τους Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται στη βόρεια Συρία.

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) προειδοποίησαν σήμερα την Τουρκία ότι σε περίπτωση που πραγματοποιήσει την απειλή για διεύρυνση των επιχειρήσεων κατά των Κούρδων μέχρι και τα με το Ιράκ.

Ειδικότερα, σε απάντηση των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου, περί «εξάλειψης των μαχητών» στα της Τουρκίας με την Συρία, ο ανώτερος αξιωματούχος των SDF, Redur Xelil σχολίασε: «Οταν προσπαθήσει να διευρύνει τον αγώνα του, θα λάβει και την κατάλληλη απάντηση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν απείλησε σήμερα να επεκτείνει την τουρκική επίθεση που διεξάγεται εναντίον του Αφρίν με στόχο να εξαλειφθεί κάθε παρουσία μιας κουρδικής πολιτοφυλακής την οποία η Αγκυρα χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική. Μάλιστα, τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει προς ανατολάς και υποσχέθηκε ότι θα «καθαρίσει» τη Μανμπίτζ, που βρίσκεται σε απόσταση 100 χλμ. ανατολικά του Αφρίν, όπου οι αμερικανικές δυνάμεις είναι παρούσες στο πλευρό των κούρδων πολιτοφυλάκων. Υποσχέθηκε, δε, πως «δεν θα αφήσει κανέναν τρομοκράτη μέχρι τα ιρακινά σύνορα».

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεργασία με επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς - https://t.co/GL74PT5ehT -

  • Διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/uQbSVNTRUd -

  • Εθελοντική αιμοδοσία στην Κάτω Γατζέα #ΕθελοντικήΑιμοδοσία #ΚάτωΓατζέα - https://t.co/99dUuzrwsv -

"Αλιεύοντας" την είδηση