Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συρία: Τουλάχιστον 60 νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου
Συρία: Τουλάχιστον 60 νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Συρία: Τουλάχιστον 60 νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα έπειτα από την παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Αζάζ της Συρίας που βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπίου, κοντά στην τουρκική μεθόριο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η σημειώθηκε μπροστά σε ισλαμικό , στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης αυτής που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών και προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων.

Η συγκεκριμένη πόλη έχει γίνει πολλές φορές στόχος επιθέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που επιδίωκαν να την καταλάβουν.

Σύμφωνα με έναν κάτοικο και με το Κέντρο Τύπου του Χαλεπίου που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, ο είναι 20 .

Η Αζάζ είναι ένα από τα σημαντικά προπύργια του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, της συμμμαχίας αυτής που συγκεντρώνει μετριοπαθείς οργανώσεις ανταρτών, απολαμβάνει την τουρκική στρατιωτική υποστήριξη και έχει απωθήσει τους του από τη συνοριακή περιοχή.

Σύμφωνα με το τουρκικό ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, η έ σημειώθηκε κοντά σε κυβερνητικό της πόλης και ακούστηκε και πέραν της μεθορίου, στην τουρκική πόλη Κιλίς, στα νοσοκομεία της οποίας αναμένεται να μεταφερθούν τραυματίες.

Σύμφωνα πάντως με ανεπιβεβαίωτες πηγές του πρακτορείου, η είναι έργο του Ισλαμικού Κράτους.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση